Jos koronapassi tulee mukaan pirkanmaalaisiin pikkujouluihin, mitä se tarkoittaa? – "Se jää ulkopuolelle jolla sitä ei ole"

Koronapassi: tuleeko se mukaan Pirkanmaan ravintoloiden pikkujoulujen viettoon ja jos tulee, niin mitä se tarkoittaa käytännössä?

Plevnan ravintoloitsija Marika Tähtinen-Hakala sanoo että ravintolat ovat vielä epätietoisuuden vallassa sen suhteen, mitä tuleman pitää.

– Paljon tulee kyselyä koronapassista. Muutama on kysynyt niinkin päin, että miksette jo kysy sitä? Emme me voi kysyä sitä ennen kuin on rajoituksia, se on säädetty asia. Ihmiset ovat hyvin hämmentyneitä siitä, että koska passia kysytään ja koska ei kysytä.

Koronapassin mahdollinen käyttö kuormittaa myös ravintolatoimintaa. Koronapassin käyttöä valvovaa henkilökuntaa pitää silloin Tähtinen-Hakalan mukaan palkata erikseen lisää. Tuon valvonnan suhteen pitää olla myös erittäin tarkka ja tarvittaessa myös täysin ehdoton.

– On pohdittava sitäkin, että riittävätkö rahkeet ja tuleeko miten paljon ylimääräisiä kuluja. Jos koronapassi tulee, niin tulemme kysymään sitä joka päivä, joka hetki. Jos koronapassi tulee, käytäntö on silloin ehdoton: passi on oltava, jos sitä vaaditaan. Isommassa pikkujouluporukassa se jää ulkopuolelle, jolla sitä ei ole, Tähtinen-Hakala kuvailee.

– On mielenkiintoista nähdä aletaanko sitä vaatia muuallakin kuin ravintoloissa. Silloin vaikutus olisi tehokkaampi, hän pohtii.

Tamperelainen käsittelee pikkujoulusesonkia lehdessään lauantaina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut