Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Niko Peltola lopettaa pelaajauransa – syynä polvivaivat

Ilveksen monivuotinen luottopuolustaja Niko Peltola, 31, lopettaa pelaajauransa polvivaivojen vuoksi. Kaksitoista kautta kestäneen pääsarjauransa aikana Peltola edusti Ilveksen ohella Jokereita, Sportia ja Ässiä.

Huittisissa syntynyt Lauttakylän Lujan kasvatti Niko Peltola pelasi uransa alkuvuosina Ässissä ja Sportissa ennen siirtymistään Ilvekseen, jonka riveissä hän aloitti Liiga-uransa edustaen seuraa vuosina 2010–2013. Ilveksen jälkeen puolustaja pelasi Jokereissa, Sportissa ja Ässissä ennen paluutaan Ilvekseen vuoden 2019 alussa.

Ilveksen riveissä Peltola esiintyi 252 runkosarjaottelussa tehoilla 20+55=75, joilla hän sijoittuu seuran kaikkien aikojen puolustajien pistepörssissä sijalle 15. Yhteensä 21 playoffs- ja karsintaottelussa hänen saldonsa oli 3+9=12. Uransa yhden kauden piste-ennätyksen puolustaja teki Ilveksessä kaudella 2019–2020, jolloin hän iski 55 ottelussa tehot 5+25=30.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kiittää seuran tiedotteessa Peltolaa tämän tekemästä työstä seuran hyväksi.

– Niko Peltola on ollut todella tärkeä osa joukkuettamme ja erittäin pidetty henkilö sen sisällä. Niko pelasi elämänsä parasta kiekkoa ennen loukkaantumistaan, ja hänestä huokui itsevarmuus sekä halu osallistua peliin sen jokaisella osa-alueella joukkueen etu edellä ajatellen. Pelivuosien päättyminen loukkaantumisesta aiheutuviin vaivoihin tuntuu erittäin harmilliselta. Koko organisaatiomme puolesta kiitän Nikoa Ilveksen eteen erinomaisesti tehdystä työstä, sanoo Koskela.