Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mies sytytti tupakan vuokra-asuntonsa sohvalla ja nukahti: palava savuke sytytti tulipalon joka tuhosi asunnon täysin – miehelle tuomio yleisvaaran tuottamuksesta

Maaliskuussa 2021 pirkanmaalaisessa kunnassa sattui tilanne, josta on nyt annettu tuomio Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Tuolloin nelikymppinen mies sytytti vuokra-asunnossa savukkeen, mutta sammui sohvalle. Mies on asunut taloyhtiössä, jossa oli muitakin asuntoja.

Mies on herännyt sohvalta tilanteessa, jossa asunnossa on syttynyt tulipalo. Hän on ilmoittanut asiasta naapurilleen ja he ovat lähteneet pois asuinrakennuksesta. Rakennuksessa on ollut kolme asuinhuoneistoa, joista yhdessä on ollut tapahtuma-aikaan asukas. Tapahtuneesta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta miehen vuokraama asunto tuhoutui palossa täysin.

Mies kiisti syytteen esitutkintavaiheessa. Hän vetosi asiassa muistamattomuuteen. Oikeus puolestaan katsoi, että tulipalo aiheutui miehen huolimattomasta tulen käsittelystä.

Tästä johtuen Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen 70 päiväsakkoon yleisvaaran tuottamuksesta. Sakkoja tuli 1970-luvun alkupuolella syntyneen miehen tuloilla maksettavaksi 420 euroa. Tuomio on lainvoimainen, joten siitä ei ole enää valitusmahdollisuutta.