Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupunki varautuu koronapassin käyttöönottoon – näihin palveluihin passi voisi tulla

Tampereen kaupunki varautuu koronapassin käyttöönottoon kaupungin palveluissa. Tampereen kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan tulevana maanantaina 15. marraskuuta.

Kaupunki varautuu ottamaan osassa palveluitaan käyttöön koronapassin, jos viranomaiset asettavat kokoontumis- ja yleisömäärärajoituksia ja toimintaa voidaan jatkaa koronapassia käyttämällä.

Koronapassia ei voi ottaa käyttöön sellaisissa tiloissa ja paikoissa, joiden voidaan katsoa olevan tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta välttämättömiä tai olennaisia. Tällaista toimintaa on esimerkiksi kirjaston lainaustoiminta.

Jos rajoituksia asetetaan, koronapassi voitaisiin ottaa käyttöön kaupungin kulttuuriyksiköissä sekä liikunta- ja nuorisopalveluissa. Passi voisi koskea kaupungin museoita, Tampere Filharmonian konesrtteja, kaupunkikulttuuriyksikön näyttely- ja tapahtumatoimintaa sekä kirjaston osaa kirjaston tapahtumista.

Liikunta- ja nuoriso -palveluryhmä ottaisi koronapassin käyttöön soveltuvin osin. Koronapassi voi koskea vain yli 16-vuotiaita.

Koronapassin käyttöönotosta ei aiheudu ylimääräisiä henkilö- tai muita kustannuksia pääsymaksullisissa tilaisuuksissa, joissa on erillinen lipuntarkastus. Sen sijaan pääsymaksuttomissa tilaisuuksissa, kuten kulttuuritalo Laikun näyttelyissä, on perusteluiden mukaan varauduttava lisävalvontaan. Myöskään esimerkiksi uimahalleissa nykyinen sisäänpääsykäytäntö ei mahdollista koronapassin käyttöönottoa ilman lisähenkilöiden osoittamista tarkistamiseen.

Kaupungin päätös koronapassin käyttöönotosta ei koske kaupungin tiloissa vuokralaisten kuten seurojen järjestämää toimintaa eikä tapahtuma-alueiden maanvuokrausta. Kaupunki kuitenkin vahvasti suosittelee tiloissaan toimivia tapahtumajärjestäjiä ottamaan koronapassin käyttöön yleisötapahtumissa.

Kaupungin omassa vieraanvaraisuustoiminnassa koronapassin käyttöönotto koskee muun muassa Raatihuoneella järjestettäviä tilaisuuksia sekä kutsuvierastapahtumia.

Kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että se hyväksyy passin käyttöönoton periaatteet. Passia ei oteta käyttöön, jos rajoituksia ei tule. Koronapassin käyttö päättyisi, kun rajoitukset poistuvat tai viranomaisohjeet muuttuvat.