Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoilija on ajautunut useita kertoja ratikkakiskoille Hakametsän pysäkin liepeillä – "He eivät erota kunnolla ratikkaa emmekä me erota kunnolla heitä"

Ratikka: Alueen turvallisuutta parannetaan nyt uusilla liikennevalojärjestelyillä.

Marraskuisena maanantai-iltapäivänä Kalevan Prisman edustalla Rieväkadulla käy melkoinen hulina. Paikalla on samana päivänä alettu asentaa uusia liikennevaloja, liikenne soljuu joka suunnasta ja ratikat pysähtyvät Hakametsän pysäkillä keskimäärin kahdeksan minuutin välein. Usein keskustaan suuntaan menevä kolmosen ratikka ja Hervannan suuntaan menevä ratikka ovat samaan aikaan vastakkaisilla pysäkeillä.

Se luo alueelle omat ongelmansa. Vaunuista lähtevät matkustajat säntäävät vauhdilla suojatielle, ja useampi henkilöautoilija joutuu jarruttamaan voimakkaasti ennen suojatietä. Sarvijaakonkadulta oikealle Rieväkadulle kääntyvät autot aiheuttavat useamman tilanteen, jossa Rieväkatua ajava autoilija tööttää kolmion takaa eteen tulevalle autoilijalle.

Tamperelaisen toimittajan seuratessa liikennettä vastaavanlainen tilanne toistuu parin minuutin aikana kolme kertaa.

Ja yksi kolarikin sattuu. Iäkäs mies kääntyy Sammonkadulta Rieväkadulle, suoraan ratikkakiskoille ja törmää rotvalliin. VR:llä Tampereen Ratikan projektipäällikkönä työskentelevän Vesa Rauhalan mukaan vastaavaa tapahtuu juuri Hakametsän pysäkin edustalla ylivoimaisesti eniten Tampereella: vastaavista tapauksista - siis henkilöauto kiskoilla - on raportoitu kahden kuukauden aikana yhdeksän kertaa.

Juuri mainittu risteys toistuu kuljettajien palautteissa usein, kun puhutaan Tampereen Ratikan vaarallisimmista risteyksistä. Pahimmilta onnettomuuksilta on toistaiseksi vältytty. Ratikankuljettajat ymmärtävät sinänsä risteyksen haasteet.

– Kun autoilija tulee alas Rieväkadulle, kulma on sellainen että he eivät erota ratikkaa emmekä me taas näe kunnolla sieltä tulevia autoja, kommentoi eräs ratikankuljettaja palautteessaan.

Muun muassa näitä palautteita esiteltiin Tampereen Raitiotie Oy:n viime viikolla järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

Toinen kuljettajien useampaan otteeseen mainitsema kohde on Kalevanrinteen pysäkki. Erään kuljettajan työvuoron aikana sattui tilanne, jossa osuma ei ollut kuskin mukaan kuin muutamasta sentistä kiinni.

– Lähestyin pysäkkiä, kun oikean puolen ajokaistalla ajanut auto jäi kääntymään vasemmalle eli suoraan ratikan eteen.