Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Classic täyttää nyt yli puolet maajoukkueesta – Maajoukkueessa pelaa vain maajoukkuepelaajia, sanoo päävalmentaja Petteri Nykky

Päävalmentaja Petteri Nykky valitsi salibandyn miesten MM-kotikisoihin joukkueen, jossa 20 pelaajasta yksitoista on Tampereelta. Nykky ja kaksi pitkän linjan suomalaista salibandymiestä kertovat, miksi Tampere on salibandyssä niin kova.

Petteri Nykky, päävalmentaja ja entinen Classicin vastuuvalmentaja

– Se ei ole valinnoissa kriteeri, mistä pelaaja tulee. Näytöt ja taso ratkaisevat. Valintoihin vaikuttaa niin moni asia, tietysti valmentajiakin on kolme mukana. Classic on tietysti ollut monta vuotta hurjassa iskussa, sarjassa on ollut paikoin aivan suvereenia dominointia. Pelaajilla on tietysti paras tuntuma kovista peleistä, ja MM-kisoissa tarvitaan pelaajia jotka pärjäävät tiukoissa paikoissa.

– Maajoukkueessa on vain maajoukkuepelaajia, en voi ajatella sitä muuten. Me lähdemme tavoittelemaan sitä kirkkainta mitalia, olisi hölmöä tavoitella jotain vähempää tai jotain välieräpaikkaa. Classicin organisaatio toimii, olin itsekin siinä mukana kolme vuotta. Ryhmää on rakennettu pitkään ja Pasi Peltola on tehnyt sitä määrätietoisesti ja todella kauan. Ihmisillä on tärkeät roolit ja kaikki palaset on lyöty lukkoon ja mietitty tarkasti.

Kurt Westerlund, EräViikinkien manageri ja suomalaisen lajimarkkinoinnin pioneeri

– Aikoinaan oli niin, että kun maajoukkuetta valittiin, oli kymmenen tyyppiäkin EräViikingeistä mukana. Se on pelin henki – niin menestyt kuin teet. Kun on Classicin kaltainen valmis konsepti ja kaikki on selkeätä ja homma toimii kuin juna, niin siinä on hyvä raami tehdä. Maajoukkue ei voi pitkää aikaa harjoitella, joten se on hirveä askel eteenpäin.

– Päävalmentaja on valinnut vähän vanhempia kavereita mukaan ja osaa arvostaa kokemusta. Se on ihan oikea tapa. Kahta kaveria maajoukkue olisi huutanut, ne ovat Kailiala ja Kukkola, heillä on voittamisen tahtoa ja voittamisen kokemusta.

– Odotan kotikisoja jo kovasti. Odotan, että tulee vähän haippiakin mukaan. Näen, että tämä on koko lajille sellainen lippulaiva joka vie eteenpäin ja piristää.

Joel Siltanen, Pääkallo-verkkolehden päätoimittaja

– Classicin pelaajien suuren määrän voi selittää ainakin kahdella seikalla. On seurassa luotu vahva toimintakulttuuri, joka kehitettiin jo 2000-luvulla Pasi Peltolan johdolla. Toinen merkittävä vaihe oli 2010-luvulla luotu urheilullisempi toimintakulttuuri seuran edustusjoukkueessa.

– Kuvaavaa on se, että 11 pelaajasta seitsemän on seuran omia kasvatteja, joten Classic on harvinaisen omavarainen. Myös kentän ulkopuolella se on ollut edelläkävijä liigassa. Jälkimmäistä se, että jo ennestään kovatasoiset Janne Lamminen, Ville Lastikka ja Eemeli Salin ovat kehittyneet entistä paremmiksi Classicissa. Pian 40 vuotta täyttävä Juha Kivilehto on saanut Classicissa lisää pelivuosia huipulla ja nyt hänen mukanaoloaan ei enää edes kyseenalaisteta maajoukkueessa.