Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä överimpi donitsi, sen parempi: sellaisia myydään nyt Tammelantorilla – "Höysteissä ei todellakaan säästellä"

Yritys: Habib Mohseni mietti, mitä maailmalla on ja mitä Tampereella ei ole. Miettimisen seurauksena syntyi vaaleanpunainen vaunu täynnä donitseja.

On lauantai ja pyhäinpäivän aamu Tammelantorilla. Torielämä on hiljaista ja moni koju on suljettuna, mutta yhteen on jo jonoa ennen aamukymmentä. Vaaleanpunaisessa vaunussa pitää majaansa Donitsi Boxi, Habib Mohsenin ja Anastassia Burunovan yritys.

– Olemme nähneet näitä ulkomailla. Muun muassa Ranskassa vastaavat kärryt ovat erittäin suosittuja. Tajusimme, että Tampereelta tällainen konsepti puuttuu kokonaan. Lähdimme suunnittelemaan omalla reseptillä ja omalla idealla. Tammikuussa piti jo aloittaa, mutta ei löydetty sopivaa paikkaa, Burunova muistelee.

– Lopulta päädyimme vaunuun. Meille tulee Tampereella myöskin liiketila, hän jatkaa suunnitelmista.

Boxi avasi ovensa 30. lokakuuta. Mohsenin mukaan asiakkaat löysivät paikalle nopeasti. Kaksikko tekee donitsit ennen aamukymmentä valmiiksi ja luukut ovat auki niin kauan kuin tavaraa riittää. Useana päivänä donitsit ovat loppuneet jo hyvissä ajoin ennen sulkemisaikaa.

– Jos myyntiä ajattelee, niin avajaispäivänä myytiin vähän yli 1 000 donitsia ja keskimääräinen myynti on asettunut 500 donitsiin päivässä, Mohseni kertoo.

Käsintehtyjen donitsien ajatus ja potentiaalinen vetovoima piilee hyvin yksinkertaisessa asiassa: kaksikko pyrkii siihen, että kärrystä saavat donitsit ovat kunnon mättöä. Boxi on heille, jotka eivät ole tiukalla laihdutuskuurilla. Yrityksen tuotelistalla on viisitoista erilaista donitsia joissa lähes kaikissa on suklaata. Donitseista usein löytyvä reikä puuttuu ja sekin on täynnä ehtaa tavaraa.

– Sokerissa ja höysteissä ei todellakaan säästellä.

Yritystoiminnassa auttaa sekin, että pariskunta kertoo itsekin pitävänsä donitseista.

Ensimmäiset pari viikkoa ovat sujuneet hyvin, ja innostaneet pariskuntaa kehittelemään lisääkin ideoita yritykseen liittyen.

– Palaute on ollut erittäin hyvää. Seuraava vaihe on todennäköisesti se, että otamme ennakkotilaukset käyttöön, Mohseni kertoo.

Donitsi Boxin tarkoitus ei ole myöskään jäädä vain tamperelaiseksi erikoiskonseptiksi.

– Tarkoitus on laajentaa toimintaa Tampereen ulkopuolellekin.

Minkälainen sitten on hyvä donitsi?

– Sen pitää olla hyvin kohonnut ja taikinan pitää olla hyvä. Jos ajatellaan höysteitä, niin donitseissa vähemmän on enemmän -ajatus ei ole mistään kotoisin: olen sitä mieltä että mitä enemmän, sen parempi.