Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaara vaanii Rieväkadulla: Einon parturimatka päättyi ratikkakiskoille ja rotvalliin – "Risteykselle on ihan hyvä tehdä jotain"

Takahuhdissa asuva Eino Uusitalo vaimoineen oli lähtenyt maanantai-iltapäivänä Sarvijaakonkadulle parturiin. Matka oli jo lähes päätöksessään, kun marraskuun vastavalo häikäisi näkökentän ja Uusitalo käänsi henkilöauton Sammonkadulta oikealle Rieväkadulle – ja valitettavasti suoraan ratikkakiskoille.

Näin on käynyt risteyksessä syksyn aikana muillekin. Hakametsän pysäkin edustalta ratikankuljettajat ovat raportoineet ylivoimaisesti eniten auto kiskoilla -tapauksia.

Käännöksessä vasen etukulma osui rotvalliin ja renkaan pölykapseli irtosi. Sen Uusitalo sai talteen.

– Kuskin moka tietysti, mutta on tämä kyllä vaarallinen risteyskin varsinkin olosuhteissa kun noin paljon paistaa vastaan, näkyvyys ei muutenkaan ole risteyksessä kummoinen. Hyvä että laittavat liikennevaloja kuntoon, jos se vaikka auttaisi, Uusitalo totesi noin puoli tuntia tapahtuneen jälkeen.

Ratikan turvallisuutta hän ei muuten osaa moittia.

– En ole paljon käyttänyt. Kyllä ne varmasti parhaansa tekevät, hän pohdiskelee.

Tamperelainen käsittelee ratikkaliikenteen turvallisuutta ja kohtaamisia muun liikenteen kanssa keskiviikon lehdessään.