Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Viekää minut baariin Kalevaan! – Pekka Myllykoskea juhlitaan Secret Sauceity Music Clubilla

Kantria: Uusi kirja kertoo Jytäjemmareiden Pekka Myllykoskesta.

Pekka Myllykoski ja Jytäjemmarit oli kantritohtori Myllykosken aktiivinen kesätyöorkesteri reilun vuosikymmenen ajan. Kunhan vain Freud Marx Engels & Jung -kiireet antoivat myöten, niin ryhmä kokoontui mökkeilemään ja siinä samalla levyttämäänkin.

Yhteensä syntyi neljä pitkäsoittoa, pari ep:tä ja singleä.

Myllykoski menehtyi keväällä 2017, mutta taiturimaisen sanankäyttäjän henki elää yhä vahvasti Suomessa.

– Pekka oli kiistatta Suomen parhaita tekstittäjiä, eteenkin käännösten saralla. Hän hallitsi riimittelysäännöt, eikä kaihtanut niiden rikkomistakaan. Laaja lukeneisuus, loputon yleistieto ja uskomaton muisti tarjosivat tarpeiston laulujen laadintaan, Marko Aho tiivistää.

Aho on yksi tuoreen Jaetut retket, kerrotut tarinat -kirjan laatijoista. Aho, Antero Gustafsson ja Kalle Vanhapelto halusivat kirjoittaa opuksen, jossa Myllykoskesta nousee paljon muitakin piirteitä kuin reipas alkoholin käyttö.

– Hän ei elinaikanaan saanut ansaitsemaansa arvostusta. Taiturimainen sanankäyttö on jätetty tyystin hänen kostean imagonsa varjoon, Aho harmittelee.

Hän ei elinaikanaan saanut ansaitsemaansa arvostusta.

Secret Sauceity Music Clubilla Kalevassa on lauantaina luvassa täysipainonen annos myllykoskeilua.

– Aluksi on pitkä kirjailijahaastattelu, jossa Kimmo Hoivassillan kanssa höpötämme aiheen tiimoilta ja vierestä, sopiviin väleihin akustisia, lähinnä PMJJ:n levyiltä poimittuja kappaleita soitellen, Aho kertoo.

– Sen jälkeen soitamme pitkän bändisetin yleispekkaisasti. Painotus tulee olemaan Freukkareissa, mutta toki tähän osuuteen jotain Jemmareitakin mahtunee.

Ilta Kalevassa antaa kuitenkin vain pientä lohtua Tampereen kantrin puutostilaan.

– Soittajat ovat valitelleet keikkamestojen vastentahtoisuutta kantria kohtaan. Esimerkiksi Hämeenlinnassa toimii ravintola, jonne väki menee viikottain kuuntelemaan rootsimpaa musaa. Uskon, että sama toimisi kyllä Tampereellakin, Aho kuittaa.

Pekka Myllykoski ja Jytäjemmarit -juhlat Secret Sauceity Music Clubilla la 13.11.