Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Kaikki luvut tukevat kasvua” – Kasvussa oleva pankki laajentaa konttoriaan Hämeenkadulla

Näkökulma: Nopeasti kasvanut Oma Säästöpankki uskoo lisäkasvuun Tampereella ja laajentaa konttoriaan Hämeenkadulla.

Kovasta pankkikilpailusta huolimatta kasvukaupungin markkinassa on yhä enemmän voitettavaa kuin hävittävää.

Näin tulkitaan Oma Säästöpankissa.

Osoitus asiasta on se, että pankki laajentaa konttoriaan Hämeenkadulla.

– Kaikki luvut tukevat kasvua. Tampereella riittää markkinaa ja mahdollisuuksia, kertoo Oma Säästöpankin Tampereen konttorinjohtaja Matti Aro.

Aron mukaan pankin asuntolainakanta on kasvanut Tampereella 30 prosentilla ja pankki tarvitsee lisää rauhallisia tiloja lainaneuvottelujen käymiseen.

– Haluamme oikeasti panostaa asiakaskokemukseen. Ideologiassamme asiakas saa itse valita, missä asioi. Digitaaliset palvelut kehittyvät, mutta elämän suurissa päätöksissä pitää olla tarjolla mahdollisuus kasvokkain tapaamiseen.

Kilpailu on kovaa, mutta voitettavaa on.

Pankki lupaa, että esimerkiksi asuntolainapäätökset tehdään paikallisesti ja nopeimmillaan muutamassa tunnissa. Myös työntekijöiden omat yhteystiedot ovat saatavilla.

Pankki laajenee Hämeenkadulla naapuriliikehuoneistoon. Uusi tila tuo katutasossa 100 neliötä lisää. Nykyisessä liikehuoneistossa pankilla on katutasossa 180 neliötä ja alakerrassa 100 neliötä.

– Uuteen tilaan saadaan moderni neuvottelutila ja 3­–4 työhuonetta lisää.

Kasvu tarkoittaa myös rekrytointeja. Tällä hetkellä Tampereen konttorissa on kymmenkunta työntekijää. Lähivuosina määrä kasvaa vähintään muutamalla.

Pankki on ollut nykyisissä tiloissaan loppuvuodesta 2015. Ensimmäinen Tampereen konttori sijaitsi Keskustorilla.

Oma Säästöpankki kertoi viime viikolla julkistetussa osavuosikatsauksessaan ylittäneensä jo nyt koko viime vuoden ennätystuloksen. Joulukuun alussa Eurajoen Säästöpankki yhdistyy Oma Säästöpankkiin.

Tammi-syyskuussa pankin vertailukelpoinen tulos ennen veroja 38,7 miljoonaa euroa. Kasvua vuodentakaisesta 19,8 miljoonasta oli 95 prosenttia. Kasvussa oli käytännössä kaikki pankin avainluvut.

– Tampereella kasvu on suurin piirtein linjassa valtakunnan lukujen kanssa. Uskomme isoon kasvuun täällä ja siksi satsaamme laajennukseen. Kilpailu on kovaa, mutta voitettavaa on.

Konttorin laajennustyöt alkavat vuodenvaihteen jälkeen. Nykyinen konttori palvelee normaalisti remontin ajan.