Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Järkyttävät kuvat: Tältä näyttää vakava korona 28-vuotiaan keuhkoissa – Lääkäri: "Heidän keuhkokuvansa saavat minut haukkomaan happea"

Vakava korona tekee keuhkoihin suuria muutoksia, selviää koronapotilaiden keuhkokuvista. Näitä kuvia radiologiaan erikoistuva lääkäri Sonja Aukee näkee työssään.

– Heidän keuhkokuvansa saavat minut haukkomaan happea, niin rajut muutokset kuvissa voi näkyä, Aukee kertoo Instagram-tilillään.

Aukee on julkaissut tilillä koronapotilaiden keuhkokuvia. Kuvat eivät tosin ole hänen potilaistaan, vaan amerikkalaisen Radiographics-lehden artikkelista. Yhdessä kuvassa on vain 28-vuotiaan koronapotilaan keuhkot.

Klikkaa nuolia nähdäksesi keuhkokuvat yllä olevassa päivityksessä.

Iltalehden haastattelussa Aukee kertoo halunneensa julkaista keuhkokuvia, koska tällaiset havainnollistavat kuvat ovat hänestä puuttuneet koronakeskustelusta.

– Näin hurjia virusinfektion aiheuttamia keuhkokuvia on harvoin nähty ennen koronaa, Aukee korostaa Iltalehdelle.

THL:n tutkimus: Näin koronarokotuksen suoja kestää

Aukee on julkaissut koronapotilaiden keuhkokuvia parissakin päivityksessä. Ensimmäisessä on kolme röntgenkuvaa, joista ensimmäisessä on terveet keuhkot. Terve, hyvin hengittävä keuhko näkyy kuvassa tummana.

Kuvassa B on 28-vuotiaan koronapotilaan keuhkot, jossa on merkitty nuolilla koronalle tyypilliset tulehdukselliset läiskät eli mattalasimuutokset. Ne erottuvat kuvassa vaaleina läiskinä Kolmannessa kuvassa on erittäin vakavasta koronainfektiosta kärsivä 56-vuotiaan miehen keuhkot. Näissä keuhkoissa tulehdusta näkyy hyvin laajoina läiskinä, jotka ovat osin tiivistyneet. Hänellä on keuhkoissaan myös nestettä.

– Huomaa, että hänet on intuboitu, Aukee kirjoittaa.

– Kaikki eivät sairasta vakavaa koronaa, mutta kun se on vakavaa, se pilaa arjen ja hapenoton viikoiksi, jopa kuukausiksi, jos jättää henkiin, Aukee kirjoittaa Instagramissa.

Valtio käytti 250 000 euroa kannustaakseen suomalaisia joukkoliikenteeseen, somekansa pöyristyi: "#taasmennään ilman järkeä"

Hän kehottaa kaikkia suojautumaan taudilta rokotuksella.

Iltalehti kertoo, että Aukee ei hoida koronapotilaita, mutta hänen työhönsä kuuluu heidän keuhkokuviensa analysointi.

Aukee on ehdokkaana tulevissa hyvinvointialuevaaleissa Keski-Suomessa.

Tuore tutkimus: Etäopetus ei vähentänytkään teinien koronatartuntoja

Malmin sairaalassa useita koronatartuntoja – ennätti levitä toiseen sairaalaan

EU:n koronatodistuksen saavat nyt myös koronan sairastaneet, joilla on yksi rokotus

Huoltaja ei vieläkään näe yli 10-vuotiaan lapsensa terveystietoja Omakannassa, Kelassa yllätyttiin muutoksen hitaudesta – Tässä syy hitauteen, kertoo Apotin toimitusjohtaja