Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Santalahdessa uusi kerrostalo työn alle – Nyt kohoaa Pisparannan Serena

Tampereen Santalahteen nousevan Asunto Oy Tampereen Pisparannan Serenan rakentaminen on käynnistynyt ja sen arvioitu valmistuminen on kesällä 2023. Huoneistojen myynti on aloitettu.

Santalahden vanha teollisuusalue muotoutuu vuoteen 2025 mennessä moderniksi rantakaupunginosaksi, jonne nousee myös Asunto Oy Pisparannan Serena.

Sen seitsemään kerrokseen rakentuu yhteensä 48 asuntoa. Asuntoja löytyy kolmen huoneen kotien lisäksi aina kompakteista yksiöistä lofteihin ja sadan neliön kattoterassihuoneistoon.

Kodeista varattiin ensimmäisenä odotusten mukaisesti kaikki perhekokoluokan asunnot sekä loftit. Lisäksi pienten asuntojen kysyntä on ollut aktiivista. Ensimmäiset asuntokaupat Serenasta on jo tehty, ja loppuvuodelle odotetaan varausasteen voimakasta kasvua.

Lähellä sijaitsevassa Santalahdenpuistossa muun muassa satama, grillauspaikat, uimaranta, urheilukenttä ja koirapuisto palvelevat asukkaita.

Pohjola Rakennus rakentaa Santalahteen lähes 1500 kotia kolmeen kortteliin; Tikkutehtaalle, Pahvitehtaalle ja Pisparantaan, joiden arvioidaan valmistuvan vuoteen 2025 mennessä. Serenan alustava valmistuminen on kesällä 2023.