Tampereelle uusi tuotantoyhtiö – "Kaupungissa on osaamista ja joustava asenne tehdä erilaisia tuotantoja"

Televisio: Aito Median perustajien uusi Take Two Studios ottaa Tampereen kotipaikakseen. Työ alle tulossa draamaa, dokumentteja ja podcasteja.

Uusi korkealuokkaisiin draama- ja dokumenttisarjoihin sekä podcasteihin keskittyvä Take Two Studios ottaa Tampereen kotipaikakseen.

Take Two Studiosin taustalla ovat alan kokeneet tekijät Eero Hietala, Ilkka Hynninen ja Lasse Koskinen.

– Tampere rakentaa selkeää omaa profiiliaan kansainvälisenä tuotantokaupunkina ja määrätietoiset toimet loivat pohjan sijoittumispäätökselle, sanoo Take Two Studiosin perustajajäsen Ilkka Hynninen Film Tampereen tiedotteessa.

Hän on aiemmin tuottanut Tampereella muun muassa Koskinen-rikosdraamasarjan, Pirjo-komediasarjan ja Eput-elokuvan sekä isoja viihdeformaatteja, kuten Gladiaattorit.

Hietala ja Hynninen myivät viime vuonna aiemman tuotantoyhtiönsä Aito Median ranskalaiselle Mediawanille. Vuonna 2003 perustettu Aito Media tuottaa Koskisen lisäksi muun muassa Poliisit-sarjaa, Suomen huutokauppakeisaria sekä lukuisia Ville Haapasalon tähdittämiä sarjoja.

– Tampereella on osaamista ja joustava asenne tehdä erilaisia tuotantoja, ja on mahdollista, että audiovisuaalisesta alasta tulee tänne hyvin pian vakavasti otettava teollisuudenala, Hynninen sanoo.

Tampere on onnistunut viime vuosina saamaan merkittävän määrän tv- ja elokuvatuotantoja kaupunkiin. Taustalla on osittain kaupungin tuotantojen Tampereella syntyvistä kuluista maksettava tuotantotuki. Tampereella tuotantojen lisääminen on otettu tavoitteeksi myös pormestariohjelmassa.

– Film Tampere valmistelee parhaillaan kasvuohjelmaa, jolla kiihdytetään luovan alan liiketoiminnan kehittymistä. Sen myötä kaupunki investoi alan kehittämiseen ja edesauttaa alueen yritysten kansainvälistymistä samaan tapaan kuin Business Tampere tekee sitä muillakin toimialoilla, kertoo Film Tampereen ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut