Jos kaikki menee hyvin, Ratikkakahvila on Joulutorin avatessa Hehku – "Tavoitteena on laadukas talviterassi"

Keskustorin ratikkakahvila saa uuden yrittäjän.

Gastropub-ravintoloitsija Sami Lappalaisen hoitoon siirtyvä ratikkakahvila tunnetaan jatkossa nimellä Bar Hehku @ Ratikkaterassi. Ovet on tarkoitus avata, kun Tampereen Joulutori aukeaa.

– Tavoitteena on laadukas talviterassi, joka tarjoaa siistiä ja hyväntuulista keskieurooppalaista after-ski-henkeä, muotoilee Lappalainen.

Talvikaudella päätuotteet ovat lämpimiä juomia, kuten hehkuviiniä eli glühweinia, kuumaa mehua ja kaakaota terästyksellä tai ilman. Kylmiä juomia tulee pieni valikoima. Ruokatuotteena on tarjolla muun muassa kuumia pelmenejä erilaisilla täytteillä.

– Tämä hyvä paikka nauttia nopeasti ja talvitamineissa kuuma juoma ja pikku purtavaa esimerkiksi ostosten lomassa, kaupunkikävelyllä tai koiraa ulkoiluttaessa. Bar Hehku toimii mainiosti myös aperitiivipaikkana vaikkapa teatteriin tuleville bussiseurueille ja muille ryhmille. Itse ratikka tarjoaa myös suojaa sateelta ja tuulelta silloin kun terassikeli käy ylivoimaiseksi, markkinoi ravintoloitsija.

Terassia ja sen ympäristöä on tarkoitus valaista ja koristella talviseen henkeen sopivasti. Talvella Bar Hehku @ Ratikkaterassi on auki ainakin Joulutorin ajan ja vuoden vaihteesta vappuun tilanteen mukaan. Kesäkausi alkaa vapusta.

– Kesätuotetta ja sen liikeideaa emme ole vielä lyöneet lukkoon. Onhan tässä vappuun asti aikaa.

Lappalainen uskoo, että Tampereen keskustan paraatipaikalla seisovalle vaunulle kehitetään myös jonkinlaista tapahtumatoimintaa.

– Ei tähän Popedan keikkaa tai muuta suurta tule, mutta näin keskeisellä ja näyttävällä paikalla kiinnostusta erilaisille kulttuuri tapahtumille voisi olla. Ideoita saa esittää, jos sopiva ajatus tapahtumalle on mielessä.

Keskustorilla seisova vanha helsinkiläinen ratikka on valmistunut 1970-luvulla Valmetin kiskokalustotehtaalla Tampereen Härmälässä. HKL lahjoitti vaunun Tampereelle. Vaunun yhteyteen rakennettiin terassi ja myyntikoju.

Ratikka on paikalla väliaikaisesti, kunnes suunnittelupöydällä olevasta Keskustorin tulevaisuudesta tehdään päätöksiä.

Vaunu seisoo niin kutsutulla Molinin tontilla, jolle on vuosien varrella kaavailtu muun muassa paviljonkirakennusta, joka toimisi esimerkiksi kahvila ja kaupungin palvelupiste.

Ratikkakahvilaa hallinnoi Tampere Tunnetuksi ry. Heinäkuussa 2019 ensimmäisen kerran avattua kahvilaa pyöritti ensin Brander Oy.

Lappalaisella on ratikkakahvilan pitämisestä 2,5 vuoden sopimus. Sen aikana rakennusvalvonnan antama viiden vuoden lupa vaunun ja kahvilan pitämiseen Keskustorilla kuluu umpeen.

– Toivottavasti vaunu saa olla paikoillaan niin kauan kuin Keskustorin suunnittelu etenee niin pitkälle, että paikalle tulee jotain pysyvää, toivoo Tampere Tunnetuksi ry:n toiminnanjohtaja Riikka Töytäri.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut