Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun kurittomat teinit joutuvat Verso-leirille – Sammon keskuslukion opiskelijat käsikirjoittivat ja sävelsivät oman musikaalin

Sammon keskuslukion opiskelijoiden rakentama Verso-musikaali saa ensi-iltansa perjantaina 12. marraskuuta Sammon keskuslukion auditoriossa. Verso on opiskelijoiden käsityötä musikaalin käsikirjoituksesta laulujen sävellyksiin ja lavasteiden valmistelemiseen asti.

Musikaalissa vanhemmat lähettävät kurittomat teininsä leirille, jossa heistä luvataan koulia kunnon kansalaisia. Leiri on todellisuudessa ylemmän tahon keino aivopestä kaikista ihmisistä samanlaisia muun muassa persoonallisuuskokeiden avulla. Musikaalin pääteema ottaakin kantaa yhdenvertaisuuteen ja siihen, että jokainen riittää omana itsenään.

Verson tekeminen pantiin alulle keväällä 2021, kun opiskelijat kirjoittivat käsikirjoituksen musikaalille. Syksyllä on sävelletty ja sanoitettu kappaleita ja myös näyttelijät ovat aloittaneet harjoituksensa. Verso on iso kokonaisuus, jota on ollut mukana tekemässä noin 60 opiskelijaa.

– Puvustus ja lavastuksen teema on rujoa ja rumaa. Näyttelijöiden asut ovat kirpputoreilta hankittuja ja lavasteet kierrätysmateriaaleista tehtyjä, kertoo lavastusta ohjaava Jaani Leinonen.

Verson tuottaa Sammon keskuslukion viestintälinja ja esityksen ohjaa ilmaisutaidon opettaja Marko Taiminen. Musiikinopettaja Hanna Koivisto vastaa Verson musiikista ja journalismin opettaja Sanna Tikka on ohjannut opiskelijoita musikaalin tuotannossa sekä markkinoinnissa.