Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Suurin osa suomalaisista jättää väliin ulkomaille matkustamisen, kertoo kysely – Tämä joukko on innokkain matkustamaan

Suurin osa suomalaisista aikoo jättää tulevana talvena väliin ulkomaanmatkan. Innokkaimmin ulkomaille ovat suuntaamassa hyvätuloiset. Ulkomaanmatkailun uskotaan palautuvan koronapandemiaa edeltävälle tasolle, kun tautitilanne helpottuu, selviää LähiTapiolan teettämästä kyselystä.

Arjen katsaus -kyselyn vastanneista 80 prosenttia ilmoitti pysyvänsä tulevan talven kotimaassa. Ulkomaanmatkan jo on varannut tai aikoo olla sellaiselle lähteä ilmoitti 14 prosenttia.

Suurin into matkata ulkomaille on yli 85 000 euroa vuodessa ansaitsevilla. Pääkaupunkiseudulla asuvista kyselyyn vastanneista joka viides (noin 20 prosenttia) on lähdössä ulkomaille, kun taajama- ja maaseutukunnissa asuvilla matkustushalukkuutta on alle 10 prosentilla.

Enemmistö vastaajista (67 prosenttia) uskoo, että suomalaiset alkavat tehdä ulkomaanmatkoja entiseen tapaan melko pian koronatilanteen helpotuttua. Kuitenkin lähes puolet ilmoittaa harkitsevansa jatkossa tarkemmin ulkomaanlomia.

Enemmistö vastaajista (58 prosenttia) kertoo uskovansa suomalaisten edelleen suosivan kotimaan lomamatkailua ulkomaanmatkan sijaan.

– Korona on saanut osan suomalaisista pohtimaan omaa suhdettaan matkailuun. Näyttäisi kuitenkin, että suurin osa jatkaa matkustelua tavalla tai toisella, mahdollisesti keskittyen aiempaa enemmän kotimaahan, sanoo tiedotteessa LähiTapiolan korvauspalveluiden asiantuntija Sari Laakso.

Hän kertoo, että heille tulleiden vahinkoilmoitusten perusteella matkat ovat syksyn mittaan alkaneet suuntautua yhä enemmän myös ulkomaille.

– Kaikista matkavahinkoihin liittyvistä yhteydenotoista jo jopa 40 prosenttia koskee ulkomaanmatkoja, arvioi Laakso.

Nämä seikat kannattaa tarkastaa matkavakuutuksesta jo ennen – Varsinkin aktiivilomailijan on syytä olla tarkka

Mihin nyt uskaltaa matkustaa? Näitä maita THL:n Mika Salminen pitää "kelvollisina" – Selvitä myös nämä asiat ennen matkaa

Matkailu elpyy koronaa edeltävälle tasolle aikaisintaan vuonna 2023