Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MM-kisojen fanialueelle pääsee raiteelta 1 – Sorin silta suljetaan kiekkokisojen takia

Tapahtuma: Sorin silta suljetaan toukokuussa järjestettävien jääkiekon MM-kisojen fanialueen takia.

Jääkiekon miesten ensi vuoden MM-kisojen (13.-29. toukokuuta) Tampereen "fan zone" eli kisafanit yhteen kokoava alue tulee aivan Tampereen Kannen areenan viereen rautatieaseman kupeeseen.

Kisatunnelmaan pääsee suoraan aseman raiteelta yksi.

– Turvallisuuden säilymisen takia Sorin silta suljetaan kokonaan ja Rautatienkatukin osittain. Liikenne ohjataan kulkemaan muuta kautta, MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen sanoo.

Fan zone -alueelle tulee telttoja, joissa voi vaikkapa katsella Suomen pelejä jos ei onnistunut saamaan lippua otteluun.

– Fan zonelle tulee erilaisia aktiviteetteja pelien katseluista esiintyjiin, haastatteluihin, maskotin vierailuihin ja kisainfoon. Fan zone -ohjelmat julkistetaan huhtikuussa, Hietanen kertoo.

Helsingissä koetaan jotain täysin uutta, kun käytössä on maailman suurin fan zone, Mall of Tripla.

Uskallan kuitenkin luvata, että myös jo tällä hetkellä loppuun varattuihin otteluihin saadaan lisälippuja myyntiin.

Pääsihteeri viestitti torstaina, että MM-kisojen Tampereen otteluihin on saatavilla lippuja jonkin verran. Hänen mukaan on odotettavissa, että lippuja vapautuu vielä myyntiin, kun tapahtumarakenteet, kuten studiot, sekä kansainväliset kiintiöt vahvistuvat.

Osaan MM-otteluista ei tällä hetkellä ole lippuja saatavilla.

– Uskallan kuitenkin luvata, että myös jo tällä hetkellä loppuun varattuihin otteluihin saadaan lisälippuja myyntiin. Kannattaa seurata kisakanavia, joissa ilmoitamme vielä myyntiin tulevista lipuista, Hietanen toteaa.

– Suomen pelipäivien liput sekä finaaliviikonloput pelit ovat loppuunmyytyjä, mutta kun pääsemme analysoimaan areenan tiloja niin uskon sen jälkeen vapautuvan lippuja Suomenkin otteluihin, hän jatkaa.

Kisavalmistelut ovat sujuneet Hietasen mukaan niin hyvin kuin ne ovat koronapandemian aikana voineet sujua.

Loppukesän ja joulukuun alun välillä on ollut kiireinen ajanjakso, kun vajaan kuukauden päästä käyttöön tulevaa Tampereen Kannen areenaa ovat käyneet tutkimassa monenlaiset tahot ruuhkaksi asti.

– Kansainvälisen Jääkiekkoliiton väkeä, televisiotoimijoita...Areenaa on esitelty rakennustyömaan keskellä, Hietanen sanoo.

– Pääsemme itsekin tekemään mittauksia muun muassa median tarpeita varten areenan ensimmäisten oikeiden tapahtumien aikana, Heikki Hietanen kertoo viitaten 3.-4. joulukuuta pelattaviin Ilveksen ja Tapparan välisiin liigaotteluihin.