Hovioikeus hylkäsi Pirkanmaan Osuuskaupan valituksen vuokrasopimuksen irtisanomisesta

Helsingin hovioikeus on hylännyt Pirkanmaan Osuuskaupan valituksen vuokrasuhteen päättymisestä.

Stockmannin Tampereen tavaratalon entinen alivuokralainen Pirkanmaan Osuuskauppa valitti saneerausohjelman vahvistamista koskevasta Helsingin käräjäoikeuden helmikuussa antamasta päätöksestä siltä osin kuin käräjäoikeus katsoi, että Pirkanmaan Osuuskaupan vahingonkorvaussaatava on saneerausvelkaa, eikä yrityssaneerauslain mukaista saneerausmenettelyhakemuksen vireilletulon jälkeen syntynyttä velkaa eli niin sanottua massavelkaa.

Hovioikeus on myös katsonut, että Pirkanmaan Osuuskaupan alivuokrasuhteen ennenaikaiseen päättämiseen perustuva mahdollinen vahingonkorvaussaatava on yrityksen saneerauksesta annetun lain mukaista saneerausvelkaa.

Pirkanmaan Osuuskauppa on myös aloittanut Stockmannia vastaan välimiesmenettelyn, jossa se vaatii 5,9 miljoonan euron suuruista vahingonkorvausta alivuokrasuhteen päättämisen vuoksi. Stockmann on kiistänyt vaatimuksen. Välimiesmenettely on edelleen vireillä. Hovioikeuden päätös tarkoittaa sitä, että välimiesmenettelyssä mahdollisesti tuomittava vahingonkorvaus on saneerausvelkaa eikä niin sanottua massavelkaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut