Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Finnair aloittaa tauolla olleet lennot Tampere-Pirkkalan kentältä – lentojen rinnalle bussiyhteys

Finnair aloittaa ensi keväänä tauolla olleet lennot Tampere-Pirkkalan lentokentältä Helsinkiin ja takaisin.

Samalla Finnair aloittaa lennot myös Turun kentältä. Finnair laittoi molempien kenttien lennot tauolle keväällä 2020.

Aikaisen aamun ja myöhäisen illan lennot alkavat 27. maaliskuuta. Niitä täydennetään toukokuusta lähtien linja-autoyhteyksillä. Finnairin mukaan linja-autoyhteyksien tavoitteena on vähentää Turun ja Tampereen reittien hiilikuormaa, ja samalla varmistaa sujuvat yhteydet jatkolennoille myös taloudellisesti kestävällä tavalla

– Turku ja Tampere ovat tärkeä osa verkostoamme. Reittien matkustus painottuu kansainväliseen vaihtomatkustukseen, ja haluamme jatkossakin tarjota kokonaisuutena parhaan valikoiman yhteyksiä alueiden asiakkaille, sanoo Finnairin liikennesuunnittelusta vastaava johtaja Perttu Jolma yhtiön tiedotteessa.

– Tuomme Turkuun ja Tampereen lentoja täydentämään uudenlaisen linja-autoyhteyden, jonka tärkeänä tavoitteena on vähentää Turun ja Tampereen reittien hiilipäästöjä. Nämä reitit ovat verkostomme lyhyimpiä, ja vaikka niitä on operoitu energiatehokkaalla ATR-lentokonekalustolla, on niiden päästökuorma lennettyä matkustajaa kohti selvästi raskaampi kuin muiden verkostomme reittien.

Tampereen lentojen aikataulutettu aika on 35 minuuttia, mutta varsinainen lentoaika on vielä lyhyempi, noin 25 minuuttia.

– Näin lyhyitä lentoja ei yleensä maailmalla lennetä kuin sellaisilla alueilla, joissa maasto on vaikeakulkuista ja lennoilla ylitetään esimerkiksi merialue tai vuoristoa. Liikennemuotojen yhdistäminen on kasvava trendi, ja Euroopassa käydään jo laajemminkin keskustelua siitä, miten eri tavoin lyhyiden lentojen määrää voidaan rajoittaa, Finnairin tiedotteessa todetaan.

Finnairin asiakasdataan perustuvan selvityksen mukaan valtaosa Tampereelta ulkomaanmatkalle lähtevistä käytti muuta kuin lentoyhteyttä Helsinki-Vantaalle tulemiseen jo silloin, kun lentoja oli enemmän.

Tampereen lentojen liput tulevat myyntiin 9. marraskuuta. Linja-autoyhteyden liput tulevat myyntiin myöhemmin keväällä 2022, ja niitä myydään vain jatkolentoihin liitettyinä.