Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Poliisihallitukselta vakava huomautus: moottoriajoneuvot eivät kuulu jalkakäytävälle – "Syinä voivat olla mukavuudenhalu ja laiskuus..."

Poliisihallitus on toimittanut julkisuuteen tiedotteen, jossa se vetoaa vakavasti siihen, että moottorikäyttöisten ajoneuvojen paikka ei ole jalkakäytävillä tai pyöräteillä.

– Esimerkiksi pysäköinti kielletty -liikennemerkin vaikutusalueella ajoneuvon saa pysäyttää ajoneuvon lyhytaikaista kuormaamista tai kuorman purkamista varten silloin, kun kyse on todellisen kuorman käsittelystä, eikä ainoastaan esim. pienehköstä paketin toimituksesta. Jos tiellä on pysäyttäminen sallittua, ei ajoneuvon pysäyttäminen jalkakäytävälle tai pyörätielle lyhytaikaista purkua tai lastausta varten ole sallittua, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo tiedotteessa.

Poliisi haluaa korostaa sitä, että ajoneuvoja saa pysäyttää ja pysäköidä vain niillä tienosilla, joissa ajoneuvolla saa muutenkin ajaa.

– Moottorikäyttöistä ajoneuvoa (paitsi mopoa) ei saa pysäyttää tai pysäköidä jalkakäytävällä tai pyörätiellä, koska moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ei saa ajaa jalkakäytävällä tai pyörätiellä, Kallio huomauttaa.

Poikkeuksellisesti moottorikäyttöisen ajoneuvon saa pakottavasta syystä pysäyttää lyhyeksi ajaksi jalkakäytävälle tai pyörätielle, jos läheisyydessä ei ole käytettävissä muuta pysäyttämiseen sopivaa paikkaa, poliisihallituksesta huomautetaan. Pakottavaa syytä arvioitaessa pitää muistaa, että poikkeus on tarkoitettu sellaista kuormaa (olipa se tavaraa tai ihmisiä) varten, jota ei yksinkertaisesti voida kuormata tai purkaa muussa tähän sopivassa paikassa.

Kallion mukaan kyseessä voisi olla liikkumisesteisen henkilön noutaminen tai esimerkiksi flyygelin tuominen tai hakeminen.