Pyynikinkulma ja Pyynikinlinna palkittiin Hyvän rakentamisen palkinnolla

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto on päättänyt myöntää vuoden 2021 Hyvän rakentamisen palkinnon kahdelle korjausrakentamisen hankkeelle: Pyynikinlinnan peruskorjaukselle ja asunto-osakeyhtiö Pyynikinkulman julkisivun korjaus- ja muutostyölle. Palkinto jaettiin 2. marraskuuta Pirkanmaan rakennuspäivillä.

Jaosto halusi nostaa esille korjausrakentamisen kohteet, sillä purkavaa täydennysrakentamista toteutetaan monin paikoin kaupunkia. Kohteiden palkitsemisella halutaan tähdentää vanhojen rakennusten kunnostamisen tärkeyttä niin kestävän kehityksen kuin rakennusperinnön säilymisen kannalta.

Palomäentiellä sijaitseva Eemil Aaltosen säätiön omistama Pyynikinlinna on alun perin Jarl Eklundin suunnittelema asuinrakennus, joka on valmistunut vuonna 1924. Rakennus on korjattu kauttaaltaan huolella ja rakennuksen historiaan paneutuen. Hankkeen pääsuunnittelusta on vastannut arkkitehti Hanna Lyytinen ja toteutuksesta AS Lindrem -yhtiö.

Samalla kadulla sijaitsevan asunto-osakeyhtiö Pyynikinkulman hankkeessa erityisen arvokkaana pidettiin sitä, että asunto-osakeyhtiö on lähtenyt toteuttamaan vaativaa ja kallistakin hanketta sekä tukeutunut suunnittelussa korjausrakentamisen ammattilaiseen. Asuinrakennuksessa on nähtävissä eri korjausvaiheiden kerroksellisuus muun muassa ikkunoissa.

Korjaus ei näin ollen ole täydellinen, mutta hanke on hieno osoitus yhtiön päätöksenteosta. Vaiheittainen toteutus on ymmärrettävää ja suotavaakin tämän tyyppisessä kiinteistön korjaushankkeessa.

Hankkeen pääsuunnittelusta on vastannut arkkitehti Antti Nyman ja projektiarkkitehtina on ollut Heikki Puukka. Toteuttajana hankkeessa on ollut Talopinta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut