Liikuntapaikkamessut alkavat Tampereella – "Kaipuu kasvokkaisiin kohtaamisiin on iso"

Liikuntapaikkamessut Gymtec & Sportec ovat alkaneet tänään Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Kaksipäiväisen tapahtuman kokoavana teemana on Liikunnalla kestävää yhteisöllisyyttä. Uusi tunnustuspalkinto, Vuoden Liikuntapaikkamestari jaetaan Liikuntapaikkamessuilla ensimmäisen kerran.

Messuteema tänä vuonna on Liikunnalla kestävää yhteisöllisyyttä. Muita keskeisinä aiheita ovat olosuhteet, digitalisaatio, liikuntapaikkarakentamisen riskit ja liikunnan merkitys yksilölle. Liikuntapaikkamessut tarjoaa kahdessa päivässä seminaareja, tietoiskuja ja näytöksiä sekä osastoilla tapahtuvia demoja, laajat tuotevalikoimat ja lajiesittelyjä.

Sportecissa puhuttaa myös arki- ja lähiliikunnan sekä hyvinvoinnin tärkeys.

– Kaipuu kasvokkaisiin kohtaamisiin on koko liikunta-alalla iso. On upeaa nähdä ihmisiä kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen! Gymtec & Sportec -tapahtumakokonaisuus on myös mainio jatkumo syksyn Olosuhde- ja Liikunnasta liiketoimintaa -seminaareille. Näiden alan tapahtumien jälkeen on arvokasta päästä katsomaan uusia tuotteita paikan päälle.

– Uskon, että Liikuntapaikkamessut tarjoavat kokijoilleen hienon kattauksen arvokkaita keskusteluja, tuotteita ja palveluja sekä näkemyksiä alan tulevaisuuteen, sanoo projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut -konsernista tapahtuman tiedotteessa.

Messuilla jaetaan tänä vuonna ensimmäisen kerran Vuoden Liikuntapaikkamestari -palkinto. Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry (SLA) ja Lappset Group ovat yhdessä perustaneet uuden liikuntapaikkamestareille kohdennetun tunnustuspalkinnon, jolla haluavat nostaa esiin ja antaa tunnustusta liikuntaympäristöjä kehittäville henkilöille.

Avajaispäivänä keskiviikkona käydään Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n paneelissa keskustelua liikunta-alueiden ja olosuhteiden rahoituksesta ja sen jakaantumisesta, rahoitusyhteistyöstä sekä avataan näkökulmia julkiseen ja yksityiseen rahoittamiseen.

Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry tuottaa messutorstaina paneelikeskustelut kahdesta teemakokonaisuudesta: Miten liikunta-alan yrittäjät pärjäävät koronan jälkeen? sekä Liikunnan rahoitus – ketä, mitä ja miten liikuntaa tuetaan. Ensimmäinen teemakokonaisuus paneutuu liiketoiminnan muutokseen ja osaamisen säilymiseen alalla. Rahoitusosiossa pohditaan liikunnan arvonlisäveroa tulevaisuudessa ja sen mahdollisia kerrannaisvaikutuksia.

Liikuntapaikkamessut toteutetaan Pirkanmaan koronanyrkin, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ja THL:n voimassa olevien linjausten, rajoitusten sekä terveysturvallisuustoimien mukaisesti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut