Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahden Näsinsillan katusuunnitelmat hyväksyttiin – Näsijärven puolella oleva silta on muuttumassa vihdoin maisemasillaksi

Näsijärven päässä Tammerkosken ylittävien Näsinsiltojen uudistamisen mahdollistava Paasikivenkadun katusuunnitelma hyväksyttiin Tampereen yhdyskuntalautakunnassa tiistaina.

Kahdesta sillasta pohjoisemmasta on suunniteltu tehtäväksi kävelypainotteinen maisemasilta, jolloin eteläisellä puolella voidaan painottaa pyörä- ja autoliikenteen yhteyksiä. Yli 200-metrinen pohjoinen Näsinsilta on muuttumassa puistomaiseksi oleskelualueeksi. Tuulensuojaksi on ollut tarkoitus muovata korkeuseroja.

Näsinsiltojen luonne muuttui valtatien 12 siirryttyä Rantaväylän tunneliin Santalahden ja Naistenlahden välillä. Suunnittelun alkuvaiheessa pohdittiin toisen ajoneuvosillan purkamista, mutta se olisi ollut kallista, koska siltojen alla kulkee muun muassa kaukolämpö- ja sähkökaapeleita.

Paasikivenkatu toimii Ranta-Tampellan suuntaan paikallisena kokoojakatuna. Katusuunnitelmassa pyritään parantamaan pyöräilyn ja jalankulun olosuhteita ja hillitsemään läpiajoliikenteen määrää. Pyöräily ja kävely silloilla on lisääntynyt, ja Ranta-Tampellan alue on rakentunut.

Paasikivenkadun ajorata itään Ranta-Tampellaan, kavennetaan 6,5 metriä leveäksi. Ajoradan pohjoispuolelle Näsijärvenkadusta itään rakennetaan uusi 4,0 metriä leveä pyörätie kulkemaan ajoradan ja 3,5 metriä leveän viherkaistan viereen.

Eteläisellä Näsinsillalla pyörätie on 3,5 metriä leveä. Se on erotettu 6,5 metrin leveästä ajoradasta 0,5 metrin kivetyllä välikaistalla. Jalankulkuväylä tulee pohjoiselle Näsinsillalle, joka muutetaan maisemasillaksi. Pohjoiselle sillanosalle suunniteltu puistosilta tulee osaksi Näsijärven rannan viher- ja virkistysreitistöä.

Näsinsillat on nyt kunnostettu rakenteellisesti. Pohjoisen maisemasillan pintojen rakentamiseen on esitetty vuoden 2022 talousarvioon 1,0 miljoonaa euroa