Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Jazz soi jo 40. kertaa Mansen syksyssä – Saammeko esitellä Natcha Atlas ja monta muuta

Festivaali: Tampere Jazz Happening alkaa torstaina.

Tampere Jazz Happening soi Tullikamarin Pakkahuoneella ja Klubilla sekä ravintola Telakalla 4.–7. marraskuuta. Neljän päivän aikana festivaalilla esiintyy yhteensä 22 kokoonpanoa.

Tapahtuma järjestetään neljännenkymmenennen kerran. Sen tärkeimmät esiintyjät ovat John Scofield & Dave Holland, Lakecia Benjamin, Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement sekä egyptiläis-belgialainen Natacha Atlas.

Englanniksi ja arabiaksi laulava Natacha Atlas on julkaissut 11 albumia, joilla rytmimusiikin eri tyylit, maailmanmusiikki ja jazz lyövät vaivattomasti kättä.

Jo 1980-luvulla uransa aloittanut laulaja on ollut monessa mukana: ennen soolouraansa Natacha kuului muun muassa Transglobal Underground -yhtyeeseen, jonka rooli elektronisten elementtien yhdistämisessä maailmanmusiikkiin on ollut merkittävä.

Myöhemmin omien levyjen lisäksi Atlas on ollut tekemässä materiaalia esimerkiksi David Arnoldin, Jean-Michel Jarren, Belinda Carlislen ja Peter Gabrielin kanssa.

Natacha Atlas saapuu Tampereelle viisihenkinen orkesteri mukanaan. Jos yhtyeen ohjelmisto mukailee viimeisintä albumia Strange Days, luvassa on ”oikeaa jazzia”, jossa maistuvat artistin pitkä kokemus ja lukuisat vaikutteet.

Tampere Jazz Happening kokoaa yhteen nykyjazzin kuumimmat nimet.

Tampere Jazz Happeningin kohdemaa on tänä vuonna Belgia. Atlaksen lisäksi luostarioluiden kehdon satoa edustavat Echoes of Zoo, Esinam, Dans Dans ja De Beren Gieren.

Ja ennen muuta, festivaali jatkaa laadukkaasti 40 vuotta jatkunutta, globaalisti arvostettua työtään: Tampere Jazz Happening kokoaa yhteen nykyjazzin kuumimmat nimet niin kotimaasta kuin kansainväliseltä kentältäkin.

Tampere Jazz Happening 4.-7.11.

tamperejazz.fi