Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Live elää taas – "Tampere Rock City palaa pitämään liveä elossa. Live on Tampereella tärkeää monesta syystä"

Tässä lehdessä on jälleen yksi todistus siitä, että Tampereen kaupunkikulttuurissa astutaan yksi pitkä askel kohti valoa: keikkalista täyttyy ja Tampere Rock City palaa Tamperelaisen sivuille.

Kun keikkapaikat tyhjentyivät kokonaan maaliskuussa 2020, jäi palstakin koronatauolle, joka kesti syksyn 2020 lyhyen paluun jälkeen tähän lehteen.

Nyt Tampere Rock City palaa pitämään liveä elossa. Live on Tampereella tärkeää monesta syystä.

Live on elävää kulttuuria. Stadion-keikat keräävät huomion ja hautaavat tarpeettoman usein alleen runsaan klubien keikkakulttuurin. Tampere Rock City -palstan selkäranka eli kaupungin paras, kattavin ja aina käsin koottu keikkalista paljastaa, että soittotilaisuuksia artisteille tarjoaa yhä ilahduttavan moni kuppila ja klubi Tampereella. Keikat ja elävä musiikki ovat tärkeä ja korvaamaton osa tamperelaista kaupunkikulttuuria.

Live on elinkeino. Kulttuurityölläkin pitää elää. Viime vuosina keikkapaikkojen ansaintalogiikka on hankaloitunut. Levymyynnin vähentyminen on nostanut monien artistien palkkioita. Asiakkaat taas viettävät soittoravintoloissa ja liveklubeilla vähemmän aikaa ja vähemmillä virvokkeilla. Itsestäänselvyytenä soittoravintoloita ja muita keikkapaikkoja ei voi – eikä saa – pitää.

Live elävöittää. Elävä musiikki on osa elämystaloutta, joka ruokkii muun muassa koronasta pahiten kärsineitä majoitus- ja ravitsemuselinkeinoja. Keikat tuovat takseille kyytejä ja euroja kaupan kassalippaisiin. Keskustojen vetovoimakin lisääntyy. Live luo elinvoimaa ympärilleen.

Live on elämys. Yksinkertaisesta asiasta ei saa tehdä liian vaikeaa. Keikka oli yli sukupuolien, sukupolvien, yhteiskuntaluokkien ja koulutustaustojen kipuava yhteisöllinen kokemus. Se pitää kokea.

Tampere Rock City -palsta täyttää ensi vuonna 20 vuotta. Palstaa on tehnyt alusta saakka musiikkitoimittaja Markku Makkonen.

Tampere Rock City tulee olemaan hereillä, edelleen puolueeton ja yhä kaupungin kattavin palsta live-musiikista, lupaa Markku.

Pidetään live elossa!