Tamperelaiset uimarit lähtivät innolla EM-kilpailuihin – "Asiat alkavat hiljalleen siirtyä kohti normaalimpia olosuhteita"

Venäjän Kazanissa tällä viikolla uitaviin lyhyen radan EM-kilpailuihin lähtee peräti neljä TaTU Tampereen edustusryhmässä harjoittelevaa uimaria. Myös TaTUn päävalmentaja Jere Jännes on nimetty EM-joukkueeseen valmentajaksi.

Yhteensä Suomen joukkueeseen kuuluu 12 uimaria. Arvokisoja tulee loppuvuoden aikana enemmänkin, sillä joulukuussa odottaa Abu Dhabissa järjestettävät lajin MM-kilpailut. Ne siirtyivät viime vuodelta.

– Uimarit ovat korona-aikana tottuneet soveltamaan, mutta tuntuu tietysti hyvältä että asiat alkavat hiljalleen siirtyä kohti normaalimpia olosuhteita, kommentoi valmentaja Jere Jännes.

Kahdentoista uimarin joukosta ennakolta odotetaan eniten Ari-Pekka Liukkoselta ja Tampereen Ida Hulkolta, jotka ovat molemmat tottuneet menestymään. Muitakaan nimiä ei sovi jättää laskuista pois.

Yksi mielenkiintoinen nimi on Kemin Työväen Uimareita edustava 19-vuotias Ronny Brännkärr, joka on harjoitellut syksystä asti TaTUn edustusryhmässä. Myös opiskelupaikka löytyy Tampereelta. Heti lokakuulta löytyy kova työnäyte: tuolloin mies rikkoi Jani Sievisen nimissä 25 vuotta olleen 100 metrin selkäuinnin Suomen-ennätyksen ajalla 52.32.

– Siirtyminen Kemistä Tampereelle on ollut monella tapaa luonteva siirto. Täällä on laadukas porukka ja varmaa tekemistä harjoittelun suhteen, Brännkärr sanoo.

Kilpailuviikkoa ajatellen mieleen kannattaa laittaa myös Veera Kivirinnan nimi. 26-vuotias Kivirinta opiskelee Tampereella poliisiksi ja hän tarjoaa Ida Hulkolle kovan kirittäjän tämän päämatkalla 50 metrin rintauinnissa.

– Toivon mukaan päästään Idan kanssa samoihin lähtöihin. Uskon, että kaksi suomalaista tarjoaa muille hyvää vastinetta, Kivirinta nauraa.

On oletettavaa, että osa ryhmästä nähdään myös Abu Dhabin MM-kisoissa joulukuussa. Sekä Venäjä että Arabiemiraatit ovat herättäneet maina perinteisesti kysymyksiä ihmisoikeuksiin ja yleiseen turvallisuuteen liittyen.

Valmentaja Jere Jännes on hieman kyllästynytkin vastaamaan kysymykseen.

– Lähtökohta tässäkin urheilussa on se, että minä valmennan ja nuo muut uivat, Jännes täräyttää.

He lähtivät

Ronny Brännkärr, 19: Edustaa Kemin Työväen uimareita, on harjoitellut Tampereella syksystä alkaen. Osallistuu viidelle matkalle.

Ida Hulkko, 22: Mitalitoivo. Ohjelmassa kolme matkaa, joista suurin odotus 50 metrin rintauinnissa. Voitti lajissa kesällä hopeaa pitkän radan EM-kisoissa.

Olli Kokko, 27: Lahdesta, toipuu leikkauksesta. Hakee nousua Tampereelta. Osallistuu 50 ja 100 metrin rintauinteihin.

Veera Kivirinta, 26: Poliisiopiskelija. Kilpailee 50 ja 100 metrin rintauinneissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut