Pirkanmaan koronanyrkki: "Rokottamattomilla aikuisilla merkittävä vaara saada koronatartunta ja sairastua vakavasti" – jos tilanne ei helpota, rajoituksia voidaan ottaa käyttöön

Kuvituskuva Sirpa Ylönen

Riina Haapala

Pirkanmaan koronaviruksen ilmaantuvuus on jäänyt korkeahkolle tasolle. Pirkanmaan alueellinen pandemiatyöryhmä kannustaa hankkimaan koronavirusrokotteet ja noudattamaan voimassa olevia kasvomaskisuosituksia. Rokottamattomilla aikuisilla on nyt Pirkanmaalla merkittävä vaara saada koronatartunta ja sairastua vakavasti, pandemiaohjausryhmä tiedottaa.

Koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla nyt 118 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kuluneiden kahden viikon ajalta. Positiivisten testien osuus Fimlabissa tehdyistä testeistä viikon ajalta oli 8,3 prosenttia. Tampereen Viinikanlahden jätevesinäytteiden virusmäärä oli niin ikään nousussa.

Viime viikolla todettiin 345 uutta koronatartuntaa. Tartunnan lähde selvisi varmuudella 53 prosentissa tapauksista. Eniten tartuntoja oli 20-39 vuotiailla, jotka olivat tartunnan saadessaan rokottamattomia.

Koronan takia erikoissairaanhoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on Pirkanmaalla kuluvan viikon alkaessa ennallaan, mutta perusterveydenhuollon vuodeosastohoidon tarve on noussut. Pirkanmaalla on nyt yhteensä 19 potilasta vuodeosastohoidossa.

Uusia ensimmäisiä koronarokotuksia otettiin viime viikolla Pirkanmaalla noin 1800, eli nousua edellisviikkoon verrattuna on tullut 0,4 prosenttia. Ensimmäisen rokotuksen on saanut nyt 86 prosenttia yli 12-vuotiaista pirkanmaalaisista. Molemmat rokotukset on saanut 78 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Pirkanmaan yleinen maskisuositus jatkuu ennallaan. Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä ja kotihoidossa henkilökunnan kirurgisen suu-nenäsuojan käytöstä ei pandemiaohjausrymän mukaan voida toistaiseksi luopua. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi vierailtaessa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä. Myös potilaiden suositellaan käyttävän kasvomaskia mahdollisuuksien mukaan.

Jos koronatilanne Pirkanmaalla säilyy nykyisellään, alueellinen pandemiaohjausryhmä arvioi ensi viikolla uusien suositusten ja kokoontumisrajoitusten tarvetta sekä ravintolarajoitusten käyttöönoton ehdottamista valtioneuvostolle Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut