Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Santalahden silta siirretään uuteen paikkaan – Vihiojalla uusitaan vanhoja kävelyn ja pyöräilyn puusiltoja

Vihiojanpuistossa Koskuenpolun ja Rehunkujan välillä uusitaan kaksi huonokuntoista Vihiojan ylittävää kävelyn ja pyöräilyn puusiltaa loppusyksyn 2021 aikana.

Vanhat sillat korvataan Santalahden väliaikaisen ylikulkusillan siltalohkoilla, jotka siirretään uusille paikoilleen Vihiojanpuistoon joulukuun alussa. Vanhan läntisen sillan purkutyöt alkavat 3. marraskuuta ja siltapaikka on kokonaan pois käytöstä joulukuun puoliväliin asti.

Korvaavana reittinä toimii itäisemmän sillan kautta kulkeva valaistu jalankulun ja pyöräilyn reitti Vihiojan pohjoispuolella. Sulun aikana vanha puinen silta ja sen välituet puretaan pois ja uuden sillan maatuet rakennetaan ojan molemmille penkoille.

Puinen siltaelementti nostetaan kokonaisena paikoilleen yhden työpäivän aikana joulukuun alkuviikkoina. Tarkka päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Tavoitteena on saada uudistetut sillat ja niille johtavat väylät käyttöön joulukuun puoliväliin mennessä.

Vanha itäinen silta ja pohjoispuolen kulkureitti pysyvät käytössä koko urakan ajan uuden siltalohkon asennuspäivää lukuun ottamatta. Vanha itäinen silta puretaan vasta kun uusi silta on asennettu paikoilleen ja otettu käyttöön.