Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuuritalo Laikussa kuullaan harmonikka- ja viulukonsertti – luvassa on torstaina myös tilausteoksen kantaesitys

Kulttuuritalo Laikussa kuullaan tuttuja klassikkosävellyksiä sekä uutta musiikkia sovitettuna harmonikalle ja viululle Hurmion sävelet -konsertissa torstaina 4. marraskuuta kello 19 alkaen. Konsertissa on myös Inquieta Elegia -tilausteoksen pohjoismainen kantaesitys. Konsertin esiintyjät ovat harmonikkataiteilija Henna Leppänen ja viulisti Lotta Marie.

Inquieta Elegia on italialaisen säveltäjä ja taiteilija Paolo Picchion teos, jonka esittäjiksi hän tilasi Henna Leppäsen ja Lotta Marien huhtikuussa 2021. Teos edustaa modernia musiikkia. Se yhdistää harmonikan rytmisiä kerroksia ja viulun virtuositeettia ja luo melodian ja rytmien intensiivisen kudoksen.

Luvassa on Inquieta Elegia -teoksen lisäksi Leppäsen keväällä 2022 julkaistavalta debyyttialbumilta uutta instrumentaalimusiikkia viululle ja harmonikalle sovitettuna. Konsertissa kuullaan myös klassikoita, kuten Myrskyluodon Maija ja Por Una Cabeza. Ohjelmistossa yhdistyy uusi ja vanha, tuttu ja ennenkuulematon.

Hurmion sävelet -konserttiin on vapaa pääsy ja se kestää noin tunnin. Se lähetetään livestream-lähetyksenä Kulttuuri Tampere -Youtube-kanavalla.

Konsertti jatkaa useiden livestream-konserttien sarjaa, joita on koronapandemian aikana tuotettu Kulttuuritalo Laikussa. Konsertti on nähtävissä vielä kaksi viikkoa suoran lähetyksen jälkeen.