Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kummeli-vuosista on ollut suuri apu" – Olli Keskinen puhuu nyt ammatikseen

Kummeli-viihderyhmän perustajajäsen Olli Keskinen on jo vuosien ajan tehnyt leipätyökseen aivan jotain muuta kuin sketsiviihdettä. Keskinen on ammattipuhuja, joka käy puhumassa tilaajilleen työnteon tuunaamisesta ja kehittämisestä.

Keskisen esityksen nimi on Parempi työpäivä. Esityksestä on olemassa myös niin sanottu viihdyttävämpi versio, jossa hyödynnetään myös Kummelista saatuja oppeja. Puheenvuoron kesto vaihtelee kolmesta vartista puoleentoista tuntiin.

– Ihmisellä on biologinen perustarve saada aikaiseksi, ei raataa. Mustikkametsä on oiva esimerkki. Normaali "ahne" ihminen suunnistaa sinne missä mättäät ovat mustanaan mustikkaa. Siellä työ on joutuisaa, ja tulosta syntyy. Kun kerromme ystävälle, että olin tänään mustikassa, kysymys ei kuulu, millainen fiilis metsässä oli, vaan että paljonko poimit, on yksi esityksen näkökulmista.

Esityksiä on tilattu koronavuonnakin sen verran paljon, että Keskinen on saanut toimeentulonsa niiden kautta.

– Hyödynnän esityksissä myös Kummelissa koettua historiaa. Yleensäkin olen Kummeli-historiani kanssa täysin sinut. Jos katsotaan seurueessa Kummelia, ei haittaa yhtään ja voin kertoa niistä muistojakin hyvin mielelläni, Keskinen kertoo.

Kummelin 30-vuotisjuhlajakso esitetään TV2:ssa maanantaina kello 21 alkaen.