Perjantaina järjestetään mielenosoitus Tampereen yliopiston Linna-kiinteistön puolesta – adressiin kerätty nimiä yli 1 300

Linnasta ei luovuta- liike organisoi perjantaina kello 16 alkaen Linnan valtauksen ottaakseen kantaa yliopiston tiloihin kohdistuviin säästötoimenpiteisiin. Asiasta tiedottaa Linnasta ei luovuta-liike tiedotteesaan.

Kyseessä on Tampereen yliopiston hallituksen hyväksymä kampuskehitysstrategia, johon on kirjattu tavoite vähentää tiloja 25 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

– Perusteluina ovat ekologiset ja taloudelliset syyt, joiden epäselvä rakentuminen ja päätösprosessin avoimuuden puute ovat johtaneet opiskelijoiden ja henkilökunnan keskuudessa tarpeeseen päästä osallistumaan keskusteluun näkyvästi. Liike järjesti kesällä mielenosoituksen, ja Linnasta ei luovuta-adressiin on kertynyt nimiä yli 1 300, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteen mukaan Linnan valtauksessa luovutetaan adressi, minkä lisäksi ohjelmassa on sekä suunniteltuja että avoimia puheenvuoroja, musiikkia, pelejä ja yhteisöllisyyttä. Liike toivottaa kaikki aiheesta kiinnostuneet tervetulleiksi keskustelemaan ja nostamaan yhteisön ääntä kuuluviin yliopiston päätöksenteossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut