Kun Urokselle sanottiin hei hei – Areenan ympärillä tapahtui viikolla paljon

Uutinen: Areenayhtiön tämän viikon päätös päätti Tampereen uuden monitoimi-areenan 1,5 vuoden monivaiheisen ja kohujen täyttämän ajan Uros Livenä.

Noin 1,5 vuotta Uros Livenä tunnettu uusi monitoimihalli on jälleen nimeltään Tampereen Kannen areena.

Uros-yhtiön selvitykset omasta taloudellisesta tilanteesta eivät lopulta vakuuttaneet areenayhtiötä, kertoo toimitusjohtaja Marko Hurme.

Hurmeen mukaan areenayhtiöllä on ollut jatkuva keskusteluyhteys Uroksen kanssa, mutta riittäviä vastauksia ei noin kuuden viikon yhteydenpidon aikana saatu.

– Saamamme vastaukset eivät olleet vastauksia haluamiimme kysymyksiin. Taustalla on myös epäily siitä, pystyvätkö he hoitamaan sopimuksen taloudelliset velvoitteet jatkossa, kertoi Hurme Tamperelaiselle torstaina aamupäivällä.

Hurmeen mukaan tähän mennessä Uros on hoitanut sopimukseen liittyvät taloudelliset velvoitteet. Toimitusjohtaja myöntää, että myös Uroksen taloussotkujen mukanaan tuoma mainehaitta painoi päätöksessä.

– Uros Oy:n saama julkisuus on liitetty vahvasti ja negatiivisesti myös areenaan. Nyt pitäisi muistaa, että meillä on aukeamassa areena, jonka tapahtumiin on jo myyty 400 000 lippua. Nyt on tärkeää päästä keskittymään oleelliseen.

Niillä tiedoilla, joita me silloin saimme, olisi päätös nyt sama.

Kiinteistö-oy Tampereen Monitoimiareenan hallituksen päätös nimisponsorisopimuksen irtisanomisesta oli yksimielinen.

Päätös on saatettu Uroksen tietoon tällä viikolla. Yhtiö ei ole kommentoinut asiaa julkisuudessa.

Erilaisiin digipalveluihin, tekoälyyn ja muun muassa esineiden internetiin erikoistuneen Uroksen luvattiin tuovan areenan käyttöön merkittävästi omaa osaamistaan, jonka piti näkyä myös asiakkaille.

– Heillä oli esitys siitä, mitä he olisivat areenalle tuomassa, mutta todellisuudessa meillä ei ole edelleenkään minkäänlaista sopimusta teknologiayhteistyöstä, kommentoi Hurme.

Hurmeen mukaan päätösprosessia, jossa Uros valittiin pääsponsoriksi, on jo ehditty katsoa kriittisesti myös areenayhtiön sisällä. Yhtiön omien selvitysten lisäksi päätöksen tekemisessä käytettiin myös ulkopuolista apua.

– Kaikesta huolimatta niillä tiedoilla, joita me silloin saimme, olisi päätös nyt sama.

Areenasta käytetään toistaiseksi nimeä Tampereen Kannen areena. Hurmeen mukaan yhteydenottoja halukkailta nimisponsoreilta ehti tulla jo viime viikkoina.

– Kuuntelemme yhteydenotot ja päätämme asian rauhassa. Olisi tietysti mukana, jos löytyisi sellainen taho, joka tuo mukanaan lisäarvoa areenan toimintaan.

Areenan ensimmäiset tapahtumat ovat 3. ja 4. joulukuuta järjestettävät Liigan paikallisottelut. Avajaiset ovat 15. joulukuuta.

Kommentti

”Hyvä, että saatiin ratkaisu”

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) on tyytyväinen Tampereen uuden areenan nimikiistan ratkaisuun.

– On hyvä, että ikävään tilanteeseen saatiin ratkaisu. Onneksi Areena itse on hyvää vauhtia valmistumassa ja pääsemme pian nauttimaan sen hienoista tapahtumista ja tiloista, kommentoi Ikonen.

Tampereen kaupunki on areenayhtiön suurin osakkeenomistaja 40 prosentin osuudella.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut