Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä Hämeenkadun varren Palatsi on sisältä todellakin nimensä veroinen – ”Ei tänne hevikonsertti sovi”

Tapahtumat: Tampere-talo ottaa hoitaakseen Tuulensuun Palatsin ohjelmatarjonnan, joka paljastetaan loppuvuodesta.

Tampereen Hämeenkadun Tuulensuun talon Palatsi-tila saa pian uuden elämän Tuulensuun Palatsi -tapahtumaravintolana. Sitä operoi Tampere-talo Oy yhdessä tapahtumatoimisto Events Tampereen ja Tuulensuun talon kiinteistöä hallinnoivan Taitokaari Oy:n kanssa.

Tuulensuun Palatsin tuleva ohjelmatarjonta tukee maailmalla suosittua show & dinner -konseptia. Ohjelmapäällikkö Samppa Rinne Tampere-talosta sanoo ohjelmiston olevan estradiviihdettä, mikä tarkoittaa ainakin stand upia, komediaa ja spoken wordia eli puhe-esityksiä.

– Ei tänne hevikonsertti sovi, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas toteaa ja kertoo, että uudet toimijat ovat testanneet, miten esityssalista tuleva ääni kuuluu Tuulensuun asuinhuoneistoihin.

Tuulensuun Palatsin uusi toiminta alkaa jo lähiviikkoina yritysten pikkujouluilla ja syntymäpäiväjuhlilla, mutta kulttuuripuolen ohjelma käynnistyy vasta keväällä 2022.

Tuleva ohjelmisto esiintyjineen julkaistaan loppuvuodesta 2021.

– Julkaisemme ensi alkuun noin 30 tapahtumaa, ei koko vuoden 2022 ohjelmaa, Ahokas sanoo.

Ahokkaan mukaan tarkoitus on järjestää Tuulensuun Palatsissa joka viikko jokin tapahtuma, mutta hän ei vielä kerro, onko se yksi vai enemmän tapahtumia viikkoa kohti.

– Olemme Tampere-talossa kysyneet todella laajalla haravoinnilla ihmisiltä, mitä Tampereen tapahtumatarjonnasta puuttuu ja mitä he haluaisivat. Ei ole mitään järkeä tuoda Palatsiin ohjelmaa, jota on kaikilla muillakin, Paulina Ahokas linjaa.

Hän haluaa ohjelmatarjonnan hyödyntävän Tuulensuun Palatsin 1920-luvun henkeä.

– Sodanjälkeinen 1920-luku oli ilottelun ja inspiroitumisen vuosikymmen ja yksi maailmanhistorian hienoimmista aikakausista, Ahokas sanoo.

Palatsi on viettänyt viime vuodet hiljaiseloa. Edellinen toimija legendaarisessa tilassa oli Sketsiteatteri Palatsi, joka vetäytyi Tuulensuusta tammikuussa 2020.

– Vuonna 2017 tuli kahden metrin päähän ovestamme ratikkatyömaan korkea aita. Se hyydytti tilanteen totaalisesti, sillä monet asiakkaistamme ovat tottuneet tulemaan tapahtumiimme taksilla tai julkisilla liikennevälineillä, Taitokaari Oy:n toimitusjohtaja Jani Koivuniemi muistelee.

– Kun aita hävisi oven edestä, iski korona keväällä 2020, hän jatkaa.

Entinen elokuvateatteritila restauroitiin kulta-aikojensa loistoon vuosina 2005-08 ja sen jälkeen talon tekniikkaa on uusittu pariinkin otteeseen.