Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näin Prisma tulee Hämeenkadulle Tampereella – Tällaisia ovat Sokoksen suuret suunnitelmat

Tampereen Hämeenkadulla sijaitseva Sokos-tavaratalo uudistuu ja muutostyön merkittävin seikka on se, että Sokoksen ruokakauppa Sokos Herkku muuttuu Prismaksi.

Pirkanmaan Osuuskauppa kertoo, että Prisman rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuoden 2023 alkupuolella ja valmista olisi jo saman vuoden kesällä.

Prismasta tulee kaksikerroksinen eli se ottaa käyttöönsä Sokoksen kerrokset -1 ja -2.

Sokoksen Prismasta tulee Suomen ensimmäinen suurkaupungin ydinkeskustassa oleva hypermarket.

– Tavoite on, että Sokoksen Prismassa on Tampereen keskustan valtavin valikoima ja halvin ruokakori, Pirkanmaan Osuuskaupan marketkaupan toimialajohtaja Mirkka Saikanmäki sanoo.

POK:n toimialajohtaja Ville Jylhän mukaan Sokoksen Prismassa on noin 4500 neliötä, mikä tarkoittaa sen olevan Pirkanmaan Prisma-mittakaavassa pienemmän kokoluokan hypermarketia. Käyttötavaran osuus on noin 1000-1500 neliötä.

Tavoite on, että Sokoksen Prismassa on Tampereen keskustan valtavin valikoima ja halvin ruokakori.

– Ruokapainotteisuus on siis vahva ja valikoima profiloidaan keskustan asiakkaille sopivaksi, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko toteaa.

Hän sanoo, että Osuuskauppa yrittää pitää ruokakauppatoiminnan avoinna ainakin jollain tasolla muutostyön ajan.

Muiden Tampereen Sokoksen osastojen uudistaminen käynnistyy jo ennen kesää 2022.

Ravintola Herkku poistuu Prisman tulon myötä, mutta neljännen kerroksen kahvila-ravintola säilyy uudistuksen jälkeenkin.

Muuten Sokoksen ravintolatarjonnan tulevaisuuden osalta on kaikki auki.

POK:n tiedotusvälineille antamassa esittelymateriaalissa on lause: "Uudistus tarkoittaa asiakkaille Sokoksen kokonaispalvelutarjooman kehittymistä kerros kerrokselta katolle asti".

Tarkoittaako sana katto tässä sitä, että Sokoksen katolle on tulossa esimerkiksi terassiravintola?

– Olemme kyllä tutkineet sitä asiaa, mutta sellaisen tekeminen rakennuksen Hämeenkadun päähän vaikuttaa hankalalta. Katto on siinä päässä täynnä monenlaista tekniikkaa, POK:n ABC-, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaari kertoo.

– Toinen pää olisi helpompi, mutta sieltä ei avaudu samanlaiset näkymät. Emme ole kuitenkaan sulkeneet mitään vaihtoehtoa pois, hän jatkaa.

Ville Jylhä kertoo, että Sokoksessa tuodaan uudenlaisten osastokokonaisuuksien myötä muodin ja kauneuden valikoima houkuttelevimmin esille.

Hän vinkkaa myös, että vaatteiden sovittamiseen tulee jokin uudistus, jopa elämyksellisyys.

– Katutason palvelut pysyvät samoina ja naisten vaateosasto on jatkossakin kakkoskerroksessa, Jylhä toteaa.

Toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakon mukaan Pirkanmaan Osuuskauppa tiedottaa Sokoksen muutosten yksityiskohdista helmi-maaliskuussa 2022.