Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Se oli klassinen täytenumero" – Tämä suosikkihahmo tekee paluun Kummelin juhlajaksossa

Televisio: Humoristi emeritus Olli Keskinen muistelee nelikon vauhdikkaita vuosia hyvällä. Sarjan juhlajakso esitetään maanantaina TV2:ssa kello 21 alkaen.

Elettiin vuotta 1972, kun Kangasalan illassa muodostui kontakti jonka laajuutta kumpikaan osapuoli ei varmasti osannut tuolloin käsittää. Tabula Rasa -yhtyeen juuri täysi-ikäiseksi tullut Heikki Silvennoinen soitti kitaraa lavalla, ja 6-vuotias Olli Keskinen seurasi yleisössä.

Puoli vuosisataa tästä ja suuri yleisö muistaa molemmat parhaiten Kummeli-viihderyhmän riveistä. Ryhmä on 30-vuotisen historiansa kunniaksi tehnyt juhlajakson, joka esitetään Ylellä viikonloppuna.

– Se on 62 minuuttia pitkä erikoisjakso. Viime keväänä Kahilaisen Timo soitti, että lähdetkö tekemään. Nyt on hyvä aika tehdä.

Keskinen oli Kummelin syntyessä ryhmän yrittäjähenkinen kaveri, jonka vastuulla oli paljolti kaikki sellainen joka tapahtui kameroiden takana. Kameran eteenkin mies pääsi: Eero Kakon hahmo on tuttu ja samoin yli-innokas musiikkitoimittaja Iso Pebe.

– Yksi Musacorner on juhlajaksossakin mukana ja Iso Pebekin näkyy ruudussa. Hänen vieraakseen tulee punk-yhtye, Keskinen paljastaa.

Iso Pebenä mies sai 1990-luvun kulta-aikoina esiintyä myös keikoilla.

– Se oli klassinen täytenumero. Höpötin mikkiin niin pojat saivat vaihtaa vaatteet sillä aikaa.

Keskinen on Kummelin tarinan kanssa täysin sinut. Yhteys muihin tekijöihin on ollut koko ajan kunnossa.

– Lama-ajan jälkeen kaivattiin kotikutoista viihdettä ja huumoria: Kummeli sopi varmasti erinomaisesti siihen aikaan, se oli kansanomainen ja hyvin maanläheinen, ja sitä ymmärsi ilman taideopintoja.

– Sekin yhdistelmä toimi hyvin että poikien keikkabussimeininki ja meikäläisen yrittäjyys lyötiin samaan pakettiin. Itselleni oli ihan selvä että Kummeli ja televisio ovat vain yksi osa elämää, ja se kestää oman aikansa, Keskinen muistelee.

Konkaria ei harmita edes vanhojen Kummelien katsominen. Keskinen sanoo, että niitä voi katsoa hänen seurassaan ihan kuinka monta kertaa vain.

– Sketsit ovat ihan hauskoja, ne voi edelleen allekirjoittaa. Jos katsotaan seurueessa Kummelia, ei haittaa yhtään. Voin kertoa joitain muistojakin siitä ja muistelen ihan mielelläni. Se on positiivinen asia. Kummelista on vaikea keksiä mitään negatiivista.

– Nykyään olen puhetyöläinen. Minulla on sellainen esitys kuin Parempi työpäivä, jossa hyödynnän myös Kummelissa koettua historiaa, Keskinen kertoo.