Raimo Helminen muistelee paikallisottelua, jossa keräsi 55 minuuttia jäähyjä yhdestä tilanteesta – IS: "Kaikki ennätykset on hei tehty rikottaviksi"

Ilveksen ja Koivistonkylän oma poika Raimo Helminen muistelee Ilta-Sanomien pitkässä haastattelussa joulukuussa 2002 pelattua paikallisottelua Tapparaa vastaan, jolloin Helminen hämmensi varmasti kokonaista kiekkokansaa kellottamalla yhdestä tilanteesta 55 minuuttia jäähyjä.

– Silloin säännöissä oli, että pitää mennä nopeasti aloitukseen, mutta olimme alivoimalla. Silloin oli kirjoittamaton sääntö, ettei kiekkoa tiputeta, jos toinen ei ole valmiina.

– Linjuri kuitenkin tiputti kiekon, Tappara vei aloituksen ja teki siitä maalin. Sen jälkeen mun päässä tapahtui jotain. En mää päässyt siitä enää yli, Helminen muistelee Ilta-Sanomille.

Seuraavassa aloituksessa kiihtynyt Raipe kopautti mailallaan linjatuomaria takapuoleen.

– Hipaisin vaan pikkasen, eikä linjuri kestänyt sitä. Oman virheensä hän kyllä kesti. Mää vähän v***uilin sille ja siitä tuli kympit. Kiehuin siitä vaan lisää ja sitten tuli ulosajo.

Ennätys meni rikki vuonna 2013, kun TPS:n Markus Palmroth kirjasi yhdestä tilanteesta 59 jäähyminuuttia.

– Kaikki ennätykset on hei tehty rikottaviksi.

Tappara ja Ilves kohtaavat perjantai-iltana toisensa viimeistä kertaa Hakametsän jäähallin historiassa. Ottelu alkaa kello 18.30.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut