Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Verkatehtaankadun jätevesiviemärin saneeraus alkaa – töistä aiheutuu haittaa liikenteelle

Verkatehtaankadun jätevesiviemärin saneeraus keskustassa alkaa. Työt aloitetaan maanantaina jätevesiviemärin ohipumppausputkiston rakentamisella ja kaivuutöillä.

Verkatehtaankadun jätevesiviemäri on yksi Tampereen pääviemäreistä ja saneerauksen tarpeessa. Saneerattavan viemäriputken halkaisija on noin kaksi metriä ja sen pituus 360 metriä. Samalla saneerataan myös matkalla olevat kaivot, joita löytyy seitsemän kappaletta.

Putkisto rakennetaan, jotta jätevesiputkessa päästään ylipäätään työskentelemään. Ohipumppausreitin pituus on noin 400 metriä. Putket kulkevat maan pinnalla Itsenäisyydenkadulta Rautatienkadun ja Rongankadun kautta Tuomiokirkonkadulle. Tästä johtuvista liikennejärjestelyistä aiheutuu liikkujille haittaa.

Viemäriputken saneeraus sujuttamalla aloitetaan, kun ohipumppaus- ja kaivuutyöt on tehty. Verkatehtaankadun jätevesiviemärin saneeraus tehdään kaivamattomalla menetelmällä, eli vanhan viemärin sisään sujutetaan uusi putki. Töiden arvioidaan valmistuvan joulukuun loppuun mennessä. Viimeistelytyöt tehdään keväällä 2022.

Työn tilaajana on Tampereen Vesi ja sen toteuttaa Putkistosaneeraus Eerola Oy.