Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Finlaysonilla avautuu näyttely Palmrothin jalkineista eri vuosikymmeniltä

Finlaysonin Terde-tilassa avautuu 13. marraskuuta jalkineistaan tunnetun Palmrothin ja DesignOnTampere ry:n ovat yhteistyössä valmistama muotoilukokonaisuus ja design shop.

Palmrothin näyttely on menolippu kenkämuodin vuosikymmeniin. Se kuljettaa katsojan 1930-luvulta tähän päivään. Eri vuosikymmeniltä on poimittu esiteltäväksi mielenkiintoisia jalkineita ja tapahtumia kuten sota-ajan paperinarukengät, Armi Kuuselan Miss Universum -kengät, 1960-luvun Amerikan valloitus, 1970-luvun kuninkaallisvierailut Tampereella ja 1980-luvulla kehitetty jokasäänsaapas.

Perheen kenkähistoriaa jatkava kolmas sukupolvi on inspiroitunut yrityksen pitkästä historiasta. Yrityksen nykyisestä mallistosta löytyykin paljon linkkejä menneisiin vuosiin.

Terde-tilan ylätasanteelta löytyy DesignOnTampere ry:n jouluinen pop-up kauppa. DOT design shopissa on tarjolla monipuolinen kokonaisuus muotoilua ja taidetta yhteensä 15:ltä paikalliselta yritykseltä ja taiteilijalta.

Mukana on uutena tuttavuutena designbrändi Pispala Clothing, joka lanseeraa tänä syksynä tamperelaisten kuvataiteilijoiden kanssa yhteistyössä suunnitellun vaatemalliston.

Avajaisviikonlopun lauantaina kello 11–16, kaupassa järjestetään Pispala Clothingin Textile Art Workshop, jossa kuvataiteilijat Emmi Kallio ja Teemu Mäenpää maalaavat uniikkeja numeroituja unisex-t-paitoja myyntiin.

Näyttely ja shop ovat avoinna 19. joulukuuta saakka.