Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kylpylä, terasseja, Patosillan leventäminen – Toteutuvatko Frenckelliin kaavaillut suuret muutokset?

Frenckellin uuden, nykyistä monipuolisemman käytön mahdollistavan asemakaavan muutoksen luonnosaineisto on valmistunut nähtäville. Asemakaavamuutos mahdollistaa virastotalon muuttamisen muun muassa liike-, kylpylä- ja hotellikäyttöön.

Nykyisellään lähinnä toimistokäytössä olevaan kiinteistöön on osoitettu yleisöä palvelevia tiloja, julkisia toimintoja ja liiketiloja. Tampereen kaupungin tavoitteiden mukaan kaava-aluetta elävöitetään ja kulkuyhteyksiä kehitetään.

Tampereen kaupungin tavoitteena on Frenckellin ja Konttorin rakennusten myynti. Myynti edellyttää asemakaavan muutosta. Myynnistä on päätös, joka ei ole vielä lainvoimainen.

Asemakaavaan sisältyvät muutokset eivät muuta Frenckellin rakennusalaa. Nykyiset rakennukset säilytetään. Kehittäminen tehdään nykyisissä rakennuksissa. Uusina rakenteina on osoitettu vain kevyitä rakenteita terasseja tai sisäänkäyntejä varten ja alapihalle on osoitettu muurin vierelle uusi lasiterassiravintola.

Yleisten rakennusten korttelialue muutetaan keskustatoimintojen korttelialueeksi, jolle saa sijoittaa kulttuuriympäristöön soveltuvaa liike-, toimisto-, majoitus-, tuotanto- ja palvelutiloja sekä kulttuuri- ja harrastustoimintaa palvelevaa yksityistä ja julkista tilaa.

Kaavamuutoksessa on tutkittu Valssipadon sillan parantamista ruuhkaisen tilanteen takia. Kaava mahdollistaa patosillan leventämisen kevyen liikenteen olosuhteiden parantamiseksi.

Frenckellin läpi kulkevaa aukkoa voidaan leventää, jolloin pyöräilylle ja jalankululle saadaan lisää tilaa. Pyöräilyn ja jalankulun yhteyksiä kehitetään puiston kulttuuriarvoja vaarantamatta.

Puistoalue osoitetaan historiallisesti ja kaupunkikuvallisesti merkittäväksi puistoksi, jonka kehittämisessä tulee ottaa huomioon alueen sijainti, maisemallinen merkitys ja kulttuurihistoriallisten arvojen säilyminen.

Lisäksi kaavakartalla on lukuisia kaavamerkintöjä ja yleismääräyksiä, joilla muun muassa varmistetaan rakennetun kulttuuriympäristön ja muinaisjäännösten arvojen säilyminen sekä alueen julkisen luonteen sekä kulkuyhteyksien säilyminen kaava-alueen ja Frenckellin läpi.