Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Meillä on aukeamassa areena, jonka tapahtumiin on jo myyty 400 000 lippua..." – Toimitusjohtaja: Nimisponsorisopimuksen irtisanominen ei vaikuta käytännön toimintaan

Uros-yhtiön selvitykset omasta taloudellisesta tilanteesta eivät vakuuttaneet areenayhtiötä, kertoo Tampereen uuden areena toimitusjohtaja Marko Hurme.

Hurmeen mukaan areenayhtiöllä on ollut jatkuva keskusteluyhteys Uroksen kanssa, mutta riittäviä vastauksia ei noin kuuden viikon yhteydenpidon aikana saatu.

– Saamamme vastaukset eivät olleet vastauksia haluamiimme kysymyksiin. Taustalla on myös epäily siitä, pystyvätkö he hoitamaan sopimuksen taloudelliset velvoitteet jatkossa, kertoi Hurme Tamperelaiselle torstaina aamupäivällä.

Tamperelainen uutisoi nimenmuutoksesta torstaina.

Hurmeen mukaan tähän mennessä Uros on hoitanut sopimukseen liittyvät taloudelliset velvoitteet. Toimitusjohtaja myöntää, että myös Uroksen taloussotkujen mukanaan tuoma mainehaitta painoi päätöksessä.

– Uros Oy:n saama julkisuus on liitetty vahvasti ja negatiivisesti myös areenaan. Nyt pitäisi muistaa, että meillä on aukeamassa areena, jonka tapahtumiin on jo myyty 400 000 lippua. Nyt on tärkeää päästä keskittymään oleelliseen.

Hurmeen mukaan Kiinteistö-oy Tampereen Monitoimiareenan hallituksen päätös nimisponsorisopimuksen irtisanomisesta oli yksimielinen.

Uroksen ja areenan välistä nimisponsorisopimusta luonnehdittiin Pohjoismaiden mittakaavassa erittäin suureksi. Toimitusjohtajan mukaan sopimuksen irtisanomisella ei ole tässä vaiheessa minkäänlaista vaikutusta areenan käytännön toimintaan.

– Nimisponsorisopimus on vain yksi muiden yhteistyösopimusten joukossa.

Erilaisiin digipalveluihin, tekoälyyn ja muun muassa esineiden internetiin erikoistuneen Uroksen luvattiin tuovan areenan käyttöön merkittävästi omaa osaamistaan, jonka piti näkyä myös asiakkaille.

– Heillä oli esitys siitä, mitä he olisivat areenalle tuomassa, mutta todellisuudessa meillä ei ole edelleenkään minkäänlaista sopimusta teknologiayhteistyöstä, kommentoi Hurme.

Areenan ensimmäiset tapahtumat ovat 3. ja 4. joulukuuta järjestettävät SM-liigan paikallisottelut, ja avajaisia päästään viettämään 15. joulukuuta.