Taas pidetään liveä elossa! – Tampere Rock City palaa ensi viikolla

Näkökulma: Ensi vuonna 20 vuotta täyttävä Tampere Rock City palaa lehteen tilanteessa, jossa live on tärkeämpää kuin koskaan.

Tamperelainen keikkaelämä heräilee lähes 1,5 vuoden koronakurimuksen jälkeen tilanteessa, jossa live-esiintymisten merkitys bändeille on kasvanut ja keikkakansan kysyntä live-elämyksille on huipussaan.

Tätä mieltä on tamperelainen musiikkitoimittaja Markku Makkonen.

– Digitaalisen musiikkijakelun kehnojen tuottojen myötä bändit saavat elantonsa keikkojen ja oheistuotteiden myynnin kautta. Biisi tai levy on ikään kuin käyntikortti, jonka menestys johtaa yhä isommille estradeille. Bändit ovat olleet valmiina keikoille jo puolitoista vuotta. Luvassa on live-tilanteen jännitystä ja energiaa potenssiin 1 000 000! taustoittaa Makkonen.

Makkosen Kaupunkilehti Tamperelaiselle vuodesta 2002 toimittama Tampere Rock City -palsta palaa lehteen jälleen ensi viikon keskiviikkona. Keväällä 2020 käynnistyneen koronapandemian aikana palsta on ilmestynyt vain lyhyitä toveja keikkaelämän hiljennyttyä käytännössä kokonaan.

Palstan oltua tauolla Makkonen piti Tamperelaisen jutuissa esillä elävän musiikin ihmisten sopeutumista poikkeustilaan ja keinoja siitä selviämiseksi. Hän vakuuttaa, että musiikkitoimittajankin on ollut raskasta seurata alan ahdinkoa.

– Moni ihminen, näkyvä ja kulisseissa toimiva, on kärsinyt koronan aiheuttamasta tilanteesta valtavasti. Vaikuttaa kuitenkin onneksi siltä, että Tampereen keikkapaikat eivät ole jääneet lopullisen jyrän alle, vaan tutut paikat järjestävät tapahtumia jo nyt kiihtyvään tahtiin.

Samalla poikkeusaika on todistanut keikkaelämän sitkeydestä. Makkonenkin kirjoitti korona-aikana ison kasan juttuja uusista liiketoimintaideoista, joiden takana oli jatkuva usko tulevaan.

– Korona on opettanut live-kentälle, kuten muillekin talouden aloille, että mitä tahansa voi tapahtua, mutta mistä tahansa voi myös selvitä. Uskon, että menneet 1,5 vuotta ovat tehneet ihmisistä ja instituutioista aiempaa vahvempia: lähes mistä tahansa selviää, jos uskoo tekemiseensä ja osaa rauhallisesti tehdä “oikeat liikkeet”.

Tampere Rock City -palsta täyttää ensi vuonna 20 vuotta. Makkonen muistuttaa, että palstan iskulause ”Pidetään live elossa” on juuri nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

– Tampere Rock City tulee olemaan hereillä, edelleen puolueeton ja yhä kaupungin kattavin palsta live-musiikista. Se pitkään jatkunut työ jatkuu jälleen, mistä olen erittäin tyytyväinen ja motivoitunut.

Markku Makkonen

ikä: 54

asuinpaikka: Ala-Pispala

perhe: vaimo & poika

harrastukset: tennis, pingis, kylmävesiuinti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut