Nordea: lainakysyntä ennätystahdissa Pirkanmaalla – "Olemme rahoittaneet muun muassa etätyöhuoneita, pihoja ja vapaa-ajan koteja"

Asuntojen hinnat nousivat Pirkanmaalla maan keskiarvoa nopeammin erityisesti Tampereella ja lainakysyntä on edelleen pandemiaa edeltävää aikaa vilkkaampaa, kertoo Nordea tiedotteessaan.

Nordea myönsi lainoja Pirkanmaalla heinä-syyskuussa yli 143 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan oli kolme prosenttia. Kysynnän voimakkuutta kuvaa se, että edellisvuonna asuntomarkkinoilla elettiin ensimmäisen korona-aallon jälkeistä nopean kasvun aikaa.

– Kiirettä lainatiskillä on pitänyt läpi vuoden. Pandemian aikana olemme rahoittaneet muun muassa etätyöhuoneita, pihoja ja vapaa-ajan koteja. Kasvaneeseen kysyntään olemme reagoineet paitsi rekrytoinnein niin myös järjestämällä niin kutsuttuja Asumisen superviikonloppuja, joiden aikana palvelimme yli 1 000 asiakasta yhden viikonlopun aikana, Tampereen toimipaikanjohtaja Tomi Tulonen kertoo tiedotteessa.

Näkymät asuntomarkkinoiden osalta ovat vakaat, vaikka alkuvuonna nähdyt ennätykselliset kauppamäärät ovat hieman tasaantuneet. Asuntomarkkinoiden hyvästä vedosta kertoo myös se, että Pirkanmaan osakeasuntojen hinnat ovat nousseet noin kuusi prosenttia vuoden tarkastelujaksolla. Tampereella nousu oli peräti 7,6 prosenttia.

Pandemian vaikutus asuntomarkkinoihin on näkynyt erityisesti omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen kysynnässä. Nordea myönsi Pirkanmaalla 18 prosenttia enemmän lainoja omakotitaloihin ja peräti 26 prosenttia enemmän luottoa vapaa-ajan asuntoihin vuoden kolmannella neljänneksellä edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Nordean kesällä julkaiseman tutkimuksen mukaan neljä viidestä suomalaisesta säästää tai sijoittaa varojaan. Kuluneen vuoden aikana kuukausisäästäiien määrä on kasvanut Pirkanmaalla jopa 10 prosenttia. Erityisesti kasvu näkyy nuorten ikäryhmässä.

– Erityisen ilahduttavaa on kuluneen vuoden liki 30 prosentin valtakunnallinen nousu 18–29-vuotiaiden kuukausisäästäjien ryhmässä. Toinen selkeä trendi on vastuullisuus. Esimerkiksi ilmasto- ja ympäristökysymysten huomioimista omassa sijoitussalkussa ei enää mielletä hyväntekeväisyydeksi, vaan riskienhallinnaksi, tuottoa unohtamatta, Tulonen kertoo tiedotteessa.

Nordeassa päivittäisneuvonnasta peräti 96 prosenttia hoituu tällä hetkellä puhelimitse tai chatin kautta. Tämän lisäksi esimerkiksi mobiilipankkiin kirjaudutaan lähes miljoona kertaa päivässä. Kasvanut kysyntä puhelin- ja chat-palveluita kohtaan on näkynyt myös rekrytoinneissa. Nordeaan onkin palkattu vuoden aikana yli 200 uutta neuvojaa palvelemaan asiakkaita etäpalveluissa.

Myös Pirkanmaalta käsin asiakkaita palvellaan niin perinteisesti kasvokkain kuin ympäri Suomen puhelimitse ja verkossa. Tampereelle on rekrytoitu 20 uutta neuvojaa etäpalveluihin ja 11 asuntorahoitustehtäviin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut