Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talvinopeusrajoitukset voimaan Pirkanmaalla torstaina – tälle kaudelle tuli yksi uusi nopeusrajoitusjakso

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään Pirkanmaan maanteillä pääasiassa torstaina 28. lokakuuta samaan aikaan kuin suurimassa osassa muutakin Suomea.

Muutokset tehdään perjantaihin mennessä. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Aiempien talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusjaksojen lisäksi Pirkanmaalle tulee tälle talvikaudelle yksi uusi talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusjakso.

Valtatie 9:n uusi ohituskaistapari välillä Yliskyläntie (mt 3241) – Oritupa avattiin liikenteelle syyskuussa. Keskikaiteellisella ohituskaistaosuudella jätetään talvikaudeksi voimaan 100 km/h nopeusrajoitus.

Kuhmoinen siirtyi osaksi Pirkanmaata vuoden 2021 alussa. Kuhmoisissa valtatie 24:llä ei ole pysyviä 100 km/h nopeusrajoituksia.

Moottoriteillä korkein sallittu nopeus talvikaudella on 100 km/h ja valtaosalla muita maanteitä 80 km/h. Moottoriteiden ohella sellaisilla tiejaksoilla, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella, voi talvikauden nopeusrajoitus olla 100 km/h. Lisäksi sään, kelin ja liikennemäärän mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan hyvissä olosuhteissa näyttää 100 km/h nopeusrajoitusta.

Kantatie 58:lla Kangasalan päässä kesäajan 80 km/h nopeusrajoitus alennetaan talveksi 70 km:iin/h noin neljän kilometrin jaksolla. Jaksolla on jalankulku- ja pyöräilyväylä.