Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mummon Kammarissa kova tarve vapaaehtoisista: peräti 120 vanhusta odottaa ystävää Tampereella – "Näin suurta määrää vanhuksia meillä ei ole ikinä ennen joutunut odottamaan omaa kotivapaaehtoista"

Vapaaehtoisia vanhusten tueksi välittävässä Mummon Kammarissa on tällä hetkellä ennenkokematon tarve vapaaehtoisista. Peräti 120 vanhusta Tampereella odottaa kotona vierailevaa vapaaehtoista ystävää.

– Näin suurta määrää vanhuksia meillä ei ole ikinä ennen joutunut odottamaan omaa kotivapaaehtoista, Katariina Mylläri, vapaaehtoistoiminnan esihenkilö Tampereen seurakuntayhtymästä, kertoo tiedotteessa.

Kotivapaaehtoista odottavien määrä on Myllärin mukaan kasvanut koronaviruspandemian aikana lähes kaksinkertaiseksi. Ennen pandemiaa kotiystävää odotti kerralla korkeintaan 70 vanhusta.

Kotiystävän vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet osallistuvat yhden kerran perehdytyskurssille, jonka jälkeen voi päättää haluaako vapaaehtoistyöhön ryhtyä. Koronapandemian aikana vapaaehtoisten kursseja on jatkettu, mutta etäyhteyksillä Teamsissa.

Vapaaehtoisten määrä kursseilla on kuitenkin ollut vielä syksylläkin vähäistä. Ennen pandemiaa kursseilla oli tavanomaisesti 20–30 henkeä per kurssi, nyt osallistujia on ollut alle kymmenen. Osallistujien määrä on siis pudonnut jopa kolmannekseen pandemiaa edeltävästä ajasta.

Kotiystävän vapaaehtoistehtävään järjestettäviä perehdytyskursseja on vielä ennen joulua. Seuraava verkkoperehdytys on 4. marraskuuta. Ennen joulua viimeinen kurssi on 16. marraskuuta, sen jälkeen seuraavat kurssit ovat tammikuussa.