Tampereen yliopisto tutki: Ikääntyvät suomalaiset voivat enimmäkseen hyvin, mutta huolenaiheitakin on

Ikääntyvien 65–84 -vuotiaiden suomalaisten hyvinvointi on yleisesti ottaen hyvällä tasolla. Tämä käy ilmi uudesta, Tampereen yliopiston toteuttamasta SoWell-kyselytutkimuksesta, johon vastasi yli 3 000 suomalaista.

Myönteisistä tuloksista huolimatta huolenaiheitakin löytyy. Noin puolet vastaajista koki jonkin terveysongelman haittaavan arkista elämäänsä. Kysyttäessä nykyisiä tai tulevaisuuden huolenaiheita monet vastasivat kantavansa huolta omasta terveydestään (58 prosenttia), mutta vielä useammat läheisensä (72 prosenttia) terveydestä.

Alustavien tulosten mukaan valtaosa vastaajista (78 prosenttia) koki olevansa tyytyväisiä nykyiseen elämäänsä ja 85 prosenttia oli myös sitä mieltä, että yli 70-vuotiaille kohdennetut kehotukset välttää sosiaalista kanssakäymistä olivat asiallisia. Lähes kaikilla vastaajista (93 prosenttia) oli elämässään läheisiä ihmissuhteita ja valtaosa (95 prosenttia) uskoi myös saavansa apua muilta ihmisiltä sitä tarvitessaan.

Kyselyyn vastasi yhteensä 3 088 iältään 65–84-vuotiasta suomalaista vastausprosentin ollessa 62. Tietoa kerättiin vuoden 2020 marraskuun ja huhtikuun 2021 välisenä aikana.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut