Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Karhu päätettiin lopettaa poliisin päätöksellä Kihniössä

Sisä-Suomen poliisi sai viime torstaina ilmoituksen karhusta, jolla riistakameraan tallentuneiden kuvien perusteella oli havaittavissa pienpetoraudat kiinni tassussaan. Poliisi teki kyseisestä karhusta lopettamispäätöksen ja karhu lopetettiin perjantaina. Poliisin tekemä lopettamispäätös tehtiin eläinsuojelullisin perustein.

– Eläinsuojelulain mukaan sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Jos eläin on kuitenkin sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan, poliisi kertoo ratkaisun taustoista tiedotteessa.

Poliisin toimivaltuuden perustana lopettamispäätöstä tehdessä on poliisilain toisen luvun 16. pykälä.

– Poliisimiehellä on oikeus ottaa kiinni ja viimesijaisena keinona lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisen hengelle ja terveydelle tai huomattavaa vahinkoa omaisuudelle taikka vakavasti vaarantaa liikennettä. Eläin saadaan lopettaa myös, jos sen hengissä pitäminen olisi ilmeistä julmuutta sitä kohtaan.

Tässä tapauksessa poliisi arvioi, että kyseisen eläimen hengissä pitäminen olisi aiheuttanut sille kärsimystä eikä muuta lievempää keinoa ollut käytössä.

Eläimen lopettamisen suorittivat riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apuryhmä.