Syyte: Huhtikuussa kaksi miestä käski naisen ajaa takaa henkilöautoa Tampereella kevyen liikenteen väyliä pitkin – syyttäjä vaatii kolmikolle sakkorangaistuksia

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt erikoista tapahtumien sarjaa, joka ajoittuu huhtikuuhun 2021. Apulaissyyttäjä Heidi Vanha-Similän mukaan tuolloin kaksi tamperelaista nuorta miestä on käskenyt tamperelaisen nuoren naisen seuraamaan neljännen henkilön ajamaa henkilöautoa. Seuraaminen on yltynyt sellaiseksi, että takaa-ajoa on tehty myös kevyen liikenteen väylillä.

Matkaan on lähdetty Nekalasta ja vaarallinen ajo on jatkunut Tampereen keskustaan asti. Nainen on kuljettanut henkilöautoa ylinopeutta ajaen muun muassa Kuokkamaantiellä, Sorinkadulla ja Kalevantiellä.

Naiselle on kirjattu tapahtumista syyte törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kahdelle miehelle on taas kirjattu syytteet yllyttämisestä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Samassa autossa naisten kanssa olleiden miesten on katsottu yllyttäneen naista ajamaan kevyen liikenteen väyliä pitkin.

Kokonaisuuteen liittyy myös syyte lievästä vahingonteosta. Syytteen mukaan toinen kyydissä ollut mies on lyönyt nyrkillään takaa-ajetun auton kuskin puoleisen takalasin ja takakontin lasin välissä olevaan peltipilariin. Lyönnistä on aiheutunut peltiin lommo sekä 316,05 euron suuruinen taloudellinen vahinko.

Kaikille kolmelle vaaditaan sakkorangaistuksia.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut