Hulevesien lisääntyminen huolettaa – Aloite: Kaukajärven suojelemiseksi laajapohjainen yhteistyöelin

Tampereen ja Kangasalan pitäisi perustaa yhteistyöelin huolehtimaan siitä, etteivät hulevedet uhkaa Kaukajärven tilaa tulevaisuudessa.

Kaupunginvaltuutetut Anne-Mari Jussila (kok.) ja Kirsi Kaivonen (sd.) jättävät asiasta valtuustoaloitteen tänään kaupunginvaltuuston kokouksessa.

– Alueella tapahtunut viimeaikainen runsas rakentamisen tiivistäminen heti järvien läheisyydessä ja hulevesien johtaminen kauempaakin vauhdittavat hulevesiongelman kasvua ja lisäävät edelleen vesistön rehevöitymistä salakavalasti. Vanhoissa sadevesiviemärijärjestelmissä hulevesiä ei ole suodatettu ja nykyisiä, uusien rakennus- ja katuverkostojen vesiä johtuu edelleen suodattamatta viemäreitä ja kivirännejä pitkin pieneen vesistöön. Lisäksi viime aikoina voimistuneet sateet ylittävät silmin nähden olemassa olevan hulevesijärjestelmien kapasiteettia, todetaan aloitteessa.

Vesi vaihtuu järvessä harvoin ja hulevesien lisääminen olisi järvelle uhka. Useiden eri havaintojen mukaan järvi on rehevöitynyt.

– Pitkäjärvi-Kaukajärvi on poikkeuksellisen monipuolinen luontoympäristökokonaisuus, joka palvelee laajasti alueen asutusta sekä Tampereella että Kangasalla. Tämä luontoympäristö on merkittävä terveyden ja virkistävän vapaa-ajan lähde ympärivuotisesti, mitä kasvava alueen väestö myös haluaa ja tarvitsee.

Aloitteessa ehdotetaan, että Tampere ja Kangasala luovat yhteistyöelimen, joka alkaa kehittämään Kaukajärvi-Pitkäjärvi vesistön hulevesien hallinnan suunnittelua ja toteutusta laajalla yhteistyöllä eri sidosryhmien, esimerkiksi asukkaiden, Vehmaisten osakaskunnan, Vehmainen Seura ry:n sekä rakennuttajien kanssa.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut