Takavuosien liigamenestyjä unelmoi paluusta: "Palautetaan Tampere United sinne, minne se kuuluu"

Näkökulma: Seuran kunnianhimoisena visiona on päästä vielä Veikkausliigaan ja eurokentille asti.

Kun Tampere United pääsi aiemmin tässä kuussa päättyneen sarjakauden päätteeksi juhlimaan nousua Kolmosesta Kakkoseen, oli se yllätyksen sijaan odotettua.

– Kun kauden 2019 päätteeksi pudottiin Kolmoseen, todettiin, että lähdetään välittömästi hakemaan paluuta Kakkoseen. Silloinen puheenjohtaja totesi, että jos ei onnistu ensimmäisellä niin sitten toisella yrityksellä, sanoo Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

Näin myös tapahtui. Niemistön mukaan joukkue tosin jouduttiin rakentamaan miltei alusta. Päävalmentaja ja lähes kaikki pelaajat vaihtuivat ensimmäiselle Kolmosen kaudelle. Kausi alkoi kuitenkin sen verran huonosti, että nousu jäi haaveeksi. Niemistö toteaa, että putkeen menneestä loppukaudesta oli hyvä jatkaa tälle vuodelle.

– Mehän ei olla hävitty 16 kuukauteen yhtään kilpailullista ottelua. Vahvistimme joukkuetta vielä talvella ja olimme voittamattomia. Ei yhtään tappiota, yksi tasapeli ainoana tahrana muuten täydellisessä kaudessa, Niemistö kuvailee nyt päättynyttä kautta.

Kakkonen ei kuitenkaan ole TamUn viimeinen tavoite.

– Ajatuksena on, että kun 2024 on uusi Tammelan stadion käytössä, me haluamme silloin pelata siellä noususta Ykköseen.

Sen eteen lähdetään tekemään töitä. Niemistö muistuttaa, että Kakkonen on Kolmosta paljon kovempi sarja ja vahvistuksia tarvitaan. Pitkän tähtäimen tavoitteena on viedä TamU Veikkausliigaan ja eurokentille saakka.

– Vuonna 2012 jouduttiin aloittamaan Kutosesta, ihan alimmalta sarjatasolta. Jo silloin puhuttiin, että palautetaan TamU sinne, minne se kuuluu eli Veikkausliigaan ja eurokentille. Paljon on saatu aikaiseksi, mutta vielä enemmän on edessä.

Paluu Veikkausliigan huipulle on kuitenkin vielä lähinnä visio. Niemistön mukaan seura on pitäytynyt realismissa ja miettinyt aina askelta kerrallaan.

– Kun pelattiin Kutosessa, ei meillä ollut mitään aavistusta, mitä Kolmosessa pelaaminen vaatii. Ei meidän tarvinnutkaan tietää. Aloittaessa ei tiedetty edes, mitä Kutosesta vitoseenkaan nouseminen vaatii, mutta opittiin heti ensimmäisen kauden aikana, ettei se ollutkaan niin helppoa kuin luultiin, Niemistö naurahtaa.

– Nouseminen menee luontevasti sarjataso kerrallaan, nopeammin ei pysty kuin tason vuodessa. Seuraava tavoite on aina selkeä eikä tarvitse miettiä, mitä sitä seuraava askel vaatii. Kyllä meillä on varmasti aika hatara käsitys siitä, mitä vaatisi olla vaikka Ykkösen kärkipäässä, mutta ei sitä vielä tarvitsekaan tietää. Nyt riittää kun tietää, mitä Ykköseen pääseminen ja siellä säilyminen vaatii.

Niemistö sanoo, että seuralla on nyt paljon paremmat valmiudet lähteä Kakkoseen kuin edellisellä kerralla. Sarjapudotuksesta huolimatta yleisö ja yhteistyökumppanit ovat pysyneet mukana.

– Ollaan pystytty toimimaan hyvin lähellä Kakkosen tason seuraa ja vaatimuksia, jolloin harppaus budjetissa on kohtalaisen pieni tulevalle kaudelle. jos budjetti Kolmosessa oli edustusjoukkueen osalta vähän alle sata tonnia, nyt se tulee olemaan vähän yli.

Niemistö ei kuitenkaan epäile, etteikö tavoitetta saavutettaisi.

– Jos vertaa silloin, kun noustiin Kakkoseen kaudeksi 2017, niin enemmänkin oli kyse siitä, että budjetti piti yhtäkkiä tuplata ja se oli valtava ponnistus.

Myös joukkuetta on rakennettu jo pidempään Kakkosta silmällä pitäen.

– Ei ole mitenkään pikavoittona haettu joukkuetta, joka pystyy nousemaan, vaan sellaista, joka voi sitten pelata Kakkosessakin.

Antti Niemistö

Tampere Unitedin puheenjohtaja

Seuran edustusjoukkue nousi ensi kaudeksi jalkapallon Kakkoseen.

Edustusjoukkue voitti myös Suomen Regions' Cupin, mikä tarkoittaa sitä, että joukkue pelaa ensi vuonna UEFA Regions' Cupissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut