Juha Tapio, urheilun suurtapahtumia, Hassisen Kone... "Ratinan stadionin varaamisessa pitää painaa jo jarrua"

Kesä 2022: Kaikki viittaa siihen, että tapahtumia tullaan järjestämään ensi kesänä paljon enemmän kuin aikana ennen koronaa, sanoo kaupungin liikuntapäällikkö Jari Tolvanen.

Tampereen kesässä 2022 tullaan todennäköisesti järjestämään enemmän suuria yleisötapahtumia kuin koskaan ennen. Näin uskoo Ratinan stadionin varauskalenterin tarkasti tietävä kaupungin sisäliikunnan olosuhteiden liikuntapäällikkö Jari Tolvanen.

– Yleisurheilukilpailuitakin pitäisi pystyä järjestämään joten nyt on painettu jo jarrua vähän varausten suhteen. Veikkausliiga-kausi on kesken, joten ei ole vielä tiedossa miten Ilves pelaa ensi kaudella, Tolvanen ottaa esimerkin.

– Ratinassa tarvitsee nyt painaa jarrua, jotta koko kesä ei mene nyt täyteen ennen kuin vuosi on edes vaihtunut. Pitää ajatella muitakin: Tammela on kolme seuraavaa kesää remontissa, joten pitää antaa Ilvekselle mahdollisuus pelata kotipelejä, hän jatkaa.

Sitten on isoja tapahtumia, jotka ovat siirtyneet. Hassisen Koneen vuodelle 2020 suunniteltu stadionkeikka näkee lopulta päivänvalon 30. heinäkuuta 2022.

– Kesäkuukausiksi riittää ohjelmaa. Veteraanien yleisurheilun MM-kisat vievät aikaa aika paljon. Siinä on paljon muitakin kenttiä mutta Ratina tulee olemaan pääpaikkana: 29.6.–10.7. on aika pitkä aika ja oma aikansa menee kilpailujen purkamiseen ja rakentamiseen. Koko urakkaan menee noin kolme viikkoa, Tolvanen kuvailee.

– Jääkiekon MM-kisojen osalta on tapahtumia myös Ratinassa, sitten on heti kesäkuun alussa Gymnaestrada joka on myös todella iso tapahtuma. Sinne odotetaan tuhansia osallistujia. Se järjestetään kesäkuun toisena viikonloppuna Ratinassa.

Juha Tapion stadionkeikka on luvassa puolestaan 6. elokuuta.

Heinäkuun ja elokuun ohjelmaa kuvaillessa Tolvanen joutuu vielä pitämään hieman kielen keskellä suuta. Sinne on luvassa mahdollisesti isoja keikkoja – mahdollisesti.

– Heinäkuun loppupuolella on myös konserttivarauksia, kaikkia ei vielä pysty edes sanomaan.

– Nurmikkoakin pitää suojella, tapahtumien osalta tehdään tuntikohtainen suunnitelma että tiedetään millä aikataululla puretaan ja millä aikataululla toteutetaan mikäkin asia. Purkamisessa kestää vähemmän aikaa kuin rakentamisessa, Tolvanen sanoo.

– Kun Olympiastadionin remontti valmistui niin tapahtumajärjestäjät olivat sitä mieltä, että sinne menee jatkossa kaikki. Ei se sitten ole kuitenkaan ihan sillä tavalla mennyt. Tunkua on varmasti sinnekin, ja hintataso vähän erilainen kuin täällä.

Yhteistyö radan varteen nousevan suurareenan kanssa on vielä alkutekijöissään.

– Areenan puolelta ei ole vielä soitettu tänne kertaakaan, Tolvanen sanoo.

Näitä on tulossa kesällä

Toukokuussa 2022 järjestetään jääkiekon MM-kisojen oheistapahtumia.

Kesäkuussa järjestetään neljäpäiväinen Gymnaestrada, joka kerää Tampereelle tuhansia voimistelun harrastajia.

Mastersyleisurheilun MM-kilpailut järjestetään 29. kesäkuuta–10. heinäkuuta. Rakentamisineen tuotanto vie aikaa noin kolmisen viikkoa.

Hassisen Koneen kaksi kertaa siirtynyt stadionkeikka järjestetään lauantaina 30. heinäkuuta. Juha Tapio nousee lavalle 6. elokuuta.

Elokuussa on luvassa ainakin Blockfest.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut